Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pudingos pite

Pudingos pite
Pudingos pite
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom krémes állagú desszert, az év bármely szakában érdemes elkészíteni.

Forrás: net

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Krém

Karamell

Egyebek

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A lisztet és a vajat gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk, ezután folpackba csomagolva hidegre tesszük.
  2. A lehűlt tésztánkat enyhén lisztezett felületen kissé nagyobbra nyújtjuk, mint a piteformánk, és kibéleljük vele. Ezután belekanalazzuk a krémet, elsimítjuk tetejét, rákenjük a kikevert lekvárt, végül körberakjuk a felszeletelt körtével.
  3. Sütés 180 fokra előmelegített sütőben kb 35-40 percig. A megsült pitét kivesszük a sütőből, és azon nyomban rákenjük a karamellt, ezután hűlni hagyjuk.
  4. Tipp: érdemes levehető aljú formát használni, a tálalásnál könnyebbséget jelent.

Krém

  1. A pudingot sűrűre főzzük a cukorral, vaníliával és a tejjel, majd hűlni hagyjuk, ha már kellően lehűlt a pudingunk, akkor beledolgozzuk a túrót egy botmixer segítségével, krémes, sima állagot kell kapnunk.

Karamell

  1. A cukrot és a vizet lassan melegíteni kezdjük alacsony hőfokon, kevergetni nem kell, csak néha kicsit megmozdítani az edényünket.
  2. Amikor a cukor felolvadt egy kicsit, emelünk a hő mennyiségén, de őriznünk kell. Ha elérte az aranybarna színt, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a kisebb kockára vágott hideg vajat, felöntjük a tejszínnel, mehet bele egy csipet só, visszatesszük a tűzre.
  3. Ezután már folyamatosan kevergetni kell, amíg egy kissé besűrűsödik, krémszerű állagot vesz fel, ez egy pár percig eltart.
  4. Nem kell teljesen sűrűnek lennie, mivel ahogy hűlni kezd, úgy sűrűsödik be, ha nagyon összeáll, a felhasználás előtt kicsit felmelegítjük.

Egyebek

  1. A körtéket alaposan megmossuk, kettévágjuk, eltávolítjuk a magházát, majd felszeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 11 916
elküldve: 3
receptkönyvben: 49
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
455 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

körtepite, gyümölcsös pite karamellmázzal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1247
finomliszt 30 dkg
vaj 15 dkg
cukor 6 dkg
tojás 1 db
1 csipet
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 3 dl
cukor 9 dkg
vanília kivonat 1 kávéskanál
tehéntúró 25 dkg
cukor 12.5 dkg
víz 2 ek
habtejszín 75 ml
vaj 2.5 dkg
1 csipet
körte 4 közepes db
lekvár/ dzsem 3 ek