Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Prézlis karfiol gazdagon

Prézlis karfiol gazdagon
Prézlis karfiol gazdagon
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még a nagymamám készítette ezt az étel, annyi különbséggel, hogy az csak karfiolból állt. Aztán úgy gondoltuk, nem árthat neki egy kis felturbózás. Hát ez lett a vége :-). Ugyan kalóriadúsabb, de sokkal finomabb... :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Egytál ételnek kitűnő, de egy kolléganőm köretként fogyasztja. Hát kinek mi :-).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rózsáira szedett karfiolt félig megfőzzük. 
  2. A szalonnát felkockázzuk, és közben a tojásokat megfőzzük.
  3. Kiolajozott tepsibe teszünk egy sor karfiolt, a tojásokat, és ízesítjük sóval, ételízesítő.
  4. Rászórjuk a szalonnát, és meghintjük zsemlemorzsával, és margarinkockákat rakunk rá. 
  5. A tetejét karfiollal zárjuk be, amit úgyanúgy ízesítünk, majd beborítjuk tejföllel és a reszelt sajttal.
  6. Közepes lángon aranybarnára sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 11 056
elküldve: 5
receptkönyvben: 172
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Bayer Mónika

Mióta szakács: 2011.06.30.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szalonnás sült karfiol, rakott karfiol szalonnával és tejföllel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzsa.sulyok
zsuzsa.sulyok Sun, 2012-02-26 11:00

"Szegényesebb, egyszerű" prézlis karfiol (pl.: -ha nincs "kéznél" sütő, vagy melegben nincs kedvünk elgyújtani, stb.....):
A karfiolt "rózsáira" szedem, (mi kicsi "rózsákra szedve" szeretjük), ételízesítős v. sós vízben megfőzöm, szűrőben lecsöpög. Közben olajon prézlit pirítok, akkora edényben, hogy a főtt karfiolt át tudjam forgatni benne. Mindenki a saját tányérján ízlése szerint tejföllel meglocsolja.

monik21
Bayer Mónika / monik21 Mon, 2012-01-16 14:28

Szia Eszter!
Örülök, hogy ízlett a receptem!Krumplival még nem próbáltam, de nem hangzik rosszul.
Én is ki fogom próbálni! Úgyhogy én is köszönöm az ötletet!
Üdv,
Mónika

eszteram
eszteram / eszteram Mon, 2012-01-09 15:32

Szia Mónika!

Nagyon klassz a recept. Én tettem még bele krumplit is és kihagytam a margarint, de így is nagyon finom lett!
Köszi az ötletet!

Üdv,
Eszter

1035
karfiol 2 kg
füstölt szalonna 30 dkg
tojás 4 db
tejföl 450 g
sajt 10 dkg
zsemlemorzsa 3 ek
margarin 5 dkg
ételízesítő 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint