r
Nosalty Logó

Márványos pozsonyi kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Márványos pozsonyi kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 563 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5626 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 409 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1120.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    533 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    390 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 563 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.9 g

Zsír

  • Összesen
    298.2 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    141 g
  • Koleszterin
    686 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11208.3 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    5334 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    1331 mg
  • Foszfor
    3901 mg
  • Nátrium
    307 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    26 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    648.6 g
  • Cukor
    248 mg
  • Élelmi rost
    81 mg

VÍZ

  • Összesen
    281.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1532 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    143 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    510 micro
  • Kolin:
    599 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1447 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    983 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    731 micro
Összesen 5626 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    812.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    387 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 409 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk.
  2. Hagyjuk pihenni addig, míg a töltelékhez a mákot vagy a diót összekeverjük a cukorral, citromhéjjal, és leforrázzuk a vízzel. Ezután tálcára terítjük egy ujjnyi vékonyan, és 5 cm szélesen, majd hosszában elvagdossuk 20 részre, és hagyjuk hűlni.
  3. A tésztát két felé, majd mind a két felét 10 egyenlő részre osztjuk, és azokból kis golyókat formázunk, így kapunk 20 golyót. Ezeket sorjában ellapogatjuk, oválisra nyújtjuk, és szélére helyezünk egy-egy előre felosztott töltelékdarabot, majd felcsavarjuk, hogy a tölteléket teljesen beborítsa a tészta, hengergetjük kicsit, és kiflit formázunk belőle úgy, hogy a vágás alul legyen.
  4. Ezután jön egy nagyon fontos rész, amitől márványos lesz a kifli. Lekenjük őket tojássárgájával, és hűtőbe tesszük, míg meg nem szárad rajta a sárgája, ha kivettük, fehérjével kenjük meg, és ekkor már előhagyhatjuk (kelesztjük), míg meg nem szárad az is. Ez nagyjából fél-fél óra, ezután 3 helyen megszurkáljuk őket.
  5. Végül előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 570
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 86144
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 21.

Ajánló

A formázáshoz egy kis segítség, itt. Ebből az adagból 2 bejglit is készíthetünk, a tésztát kalácsként feltekerve, ugyanezzel a lekenési módszerrel.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Karácsonykor elengedhetetlen, nagyon finom, nagyon szeretjük! :) Napokig eláll, ha van rá ideje. :)  

Hozzászólások (15)

benari

Csodaszépek!Elkészités betervezve.Üdv.Benari

Törölt felhasználó

Köszönöm! Remélem ízlettek! :)) Szabina

Szotyi művek

Megcsináltam a hétvégén, és annyira finom volt :) Nálam mákos és gesztenyés volt, és simán lekörözte bármelyik péknél, vagy cukrászdában kapható változatát. Köszönöm a receptet :) Üdv, Bea

Törölt felhasználó

Köszönöm a visszajelzésedet, nagyon jól esett és örülök, hogy ízlett! További jó sütögetést! :) Szabina

Törölt felhasználó

Megcsináltam és isteni finom biztos hogy még megcsinálom.finom poronyó csak úgy elolvad az ember szájába.Köszönöm a receptet.Üdv.Kinga!

Törölt felhasználó

Igen, én is ezt imádom benne. :) Szívesen, köszi, hogy írtál! :) Szabina

Törölt felhasználó

Most lett kész, nagyon finom! Ritka az ilyen recept, hogy minden stimmel, a végeredmény mennyei.Köszönet érte! Timi

Boszi

Elkészítettem és nagyon finom lett. Egy dolgot "felülbíráltam" és víz helyett tejet tettem a mákhoz. Kés?bb hallottam, hogy azért jobb a víz, mert akkor nem lesz kemény. nekem tejjel sem volt problémám az állagával, de legközelebb a te javaslatod alapján vízzel készítem. Köszi ezt a jó receptet. Üdv.Marcsi

Nagyné Nagy Mária

Kedves Besamel! Kétszer készítettem el a süteményt a recepted alapján és mondhatom, hogy nagy sikert arattam vele. Nagyon finom, a tésztája különösen omlós, könny?. Egyetlen gondom volt csak, hogy hiába szúrkáltam meg, csak kinyílt jó néhány. Ez az értékén nem változtatott, csak esztétikailag. Biztosan sok volt benne a töltelék. Nagyon köszönöm ezt a kiváló receptet. Szép Ünnepet kívánok és további sikeres sütés-f?zést. Üdvözlettel: Mari

p2

Tavaly a recepted szerint készítettem a karácsonyi bejglit és annyira bevált, hogy idén is így teszek :)

zsuska

Kedves Besamel! Na ha valaki akkor én aztán nem vagyok egy süt? bajnok, de ez a recept valami csoda!! :) Kipróbáltam kifliként is és most karácsonykor háromféle töltelékkel. A fenti adagot megdupláztam és három felé vettem..Hát anyukám aki aztán igazi kritikus...még ? is azt mondta, h tehetséges vagyok! Nos úgy gondoltam nem teljesen érdemtelen a dícsérete, de ebb?l neked is b?ven kijár!! :) :) Köszönöm a receptet és BUÉK!! Zsuzsi

dorcs

Életemben most készítettem el?ször karácsonyra pozsonyi kiflit és nem is kell másik recept! Nagyon finom lett, mindenkinek nagyon ízlett! Köszi!

Törölt felhasználó

Ez a recept CSÚCS!!!!!!!!!!! Már nagyon sokszor elkészítettem a családnak. 3 gyerek, 2 szül?, 2 nagyi. Ezért 1 kg lisztnél kezd?dik a recept nekem. Készítettem már üresen is, mákosan, lekvárosan, diósan.... Ünnepre, oviba, karácsonyra, húsvétra, csak úgy napon! NAGYON-NAGYON jó recept! Köszönöm

PM

Nagyon jól néz ki :) elmentettem. Nálunk itt a péknél van hasonló, nem szégyellnek érte darabonként !!! 180 Ft-ot kérni. Én egyszerre megennék vagy 5-öt. Szuper a recept, tuti kipróbálom.

Törölt felhasználó

A karácsonyi asztalon ismét helye lesz ennek a csodás sütinek. Köszönöm a receptet! Békés, szeretet teljes karácsonyi ünnepet kívánok!

bogisaci

Remélem, még id?ben kapok választ a kérdésemre, mert ezt a receptet választottam a sok dicsér? hozzászólás miatt :-) Az éleszt?t simán belemorzsolom a többi hozzávalóval, vagy el?tte meg kell futtatni egy kis tejjel? Ha igen, akkor mennyi tejben? üdv: Saci

gazcsi

k

gazcsi

A 0,3 dkg éleszt? a 40 dkg liszthez nem kevés? Vagy elírás és 3 dkg akar lenni. Az éleszt?t csak belemorzsolom a tésztához valóba és összegyúrom, nem kell el?tte megkeleszteni és utána összeállítani a tésztát? Köszi Csilla

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Itt a zsenge CUKKINI: így maxold ki a most legfinomabb...

A tök és az uborka keresztezéséből született, ízében kellemesen semleges, nagyszerű alapanyaga húsos és vegetáriánus fogásoknak, könnyen elkészíthető, kalóriaszegény, viszont vitaminokban gazdag. Van-e még ilyen zöldségfélénk, amelyről gyakorlatilag csak csupa pozitív tulajdonságot tudunk elmondani? A cukkini tényleg a nyár egyik favoritja, imádjuk!