Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pöttyös pappardelle

Pöttyös pappardelle
Pöttyös pappardelle
15 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (34)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Beindult a kreativitásom, ahogy olvasom a recepteket a Nosalty-n, zakatol az agyam... új recepteken töröm a fejem. Olyanokon, ami egészséges, színes, FINOM, és könnyű elkészíteni. Az alaptészta recept Jamie Oliver valamelyik könyvéből való. Az én ötletem a sárga-pöttyös variáció, és tetszik az eredmény! Mutatós és finom is volt! Lehet gyorsan, késes robotgépben összepörgetni (ahogy én is csináltam). El kell felejteni a tésztagyúró zseniket és bátran hozzáfogni... nem baj, ha kicsit szakad, vagy nem egyformák a csíkok... még az sem baj, ha a tészta nem tökéletesen egyforma vastag. Megfőnek szépen, mert csak akkor jönnek a felszínre, ha készre főttek. :)

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Én egy gyors gombaraguval tálaltam, de elképzelem egy gyorsan pirított, fokhagymás-csilis garnélarák változattal is, amit nyakon öntenék egy kis tejszínnel, és megszórnám petrezselyemmel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk (ha kell, kis vizet adunk hozzá), és 2 gombóccá formáljuk.
  2. Letakarva pihentetjük 30 percet.
  3. A gombócokat egyenként, lisztes deszkán vékonyra nyújtjuk, és kb. 3 cm széles csíkokra vágjuk.
  4. A friss tésztát sós, lobogó vízben főzzük pár percig, amíg a víz felszínére jönnek.
  5. Kínálhatjuk bármilyen szaftos, szószos húsételhez, vagy vegetáriánus raguhoz.
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 506
elküldve: 0
receptkönyvben: 71
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Torma

Mióta szakács: 2012.10.05.
102 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

friss tészta, gyúrt tészta, szélesmetélt, olasz pappardelle

Hozzászólások (34)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

shatenew
shatenew / shatenew Wed, 2015-07-15 13:56

Kedves Torma!

Hány gramm az a bögre liszt? (Az ilyen költői SI mértékegységekkel, mint a kanál, bögre és társai, mindig ráfaragok.)
Előre is köszi a választ!

Torma
Torma / Torma Thu, 2015-07-16 01:28

A mértékegységnél hayznált bögre mérete " hivatalosan" 2,5dl és kb 150gr a liszt súlya. Sikeres tésztázást!! Üdv, Torma :)

dolimon
dolimon Mon, 2013-05-20 20:23

Szerintem soha többé nem veszek bolti tésztát :) ! ISTENI lett, és csodaszép is ;)! Nagyon köszönöm, hogy megosztottad ezt a receptet a Párom nevében is :) ! u.i.: nem volt itthon mákom, így mustármagot tettem bele "pötty" gyanánt, és szuper lett!

Torma
Torma / Torma Tue, 2013-05-21 00:37

Köszönöm a kedves szavakat dolimon és további jó tésztagyúrást!!! Itt a NS-in Évi néninek sok érdekes tésztája van; tudom ajánlani! A 'tisztatészta' blog is érdekelhet...:)

1-2 kk nagyon apróra vágott zöldfûszer (pl.bazsalikom, petrezselyem, oregano, majoranna, koriander) az olajban elkeverve is óriási ha a tésztába gyúrjuk!
A mustármag szuper jó véletlen lett; egyszer én is kipróbálom azzal is! Üdv, Torma :)

Norbi06
Norbi06 / Norbi06 Tue, 2013-02-19 14:29

Nagyon szép lett a tésztád, tuti kipróbálom én is belespékelni a mákot :-)
Norbi

Torma
Torma / Torma Tue, 2013-02-19 15:53

Köszönöm, sok sikert a gyúrással és jó étvágyat! Üdv, Torma :)

receptlounge
szanten / receptlounge Wed, 2013-01-23 15:42

Nyami :-) nincs is finomabb a saját készítésu tésztánál... a pöttyös meg a mániám :-) nagyon jó ötlet. Köszi

Torma
Torma / Torma Wed, 2013-01-23 16:19

Orulok, hogy tetszik :) a pöttyös nekem is a mániám, igy jött az ötlet! T:)

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Wed, 2012-12-05 22:39

Úramatyám,de jól néz ki ez a tészta:)Azonnal megenném csak úgy magában is(mák nélkül,mert nem vagyunk kibékülve egymással).Szép estét!Merci

Torma
Torma / Torma Thu, 2012-12-06 12:08

Köszi Merci, holnap mar megint hétvége; kívánok kellemeset, jo fozocskezessel :) Torma :)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2012-10-25 22:31

Valóban szárnyalsz. Szerintem sokan elkészítjük majd ezt a tésztát. De örülök neked. Üdv: Évi néni

Torma
Torma / Torma Fri, 2012-11-02 00:05

Köszönöm, kedves vagy! Evineni, a ravioli receptedet nem találtam a blogodon...szuper finom lehetett, imádom a kacsát! Elég nehézkes hozzászólást hagyni a blogodon, de azért ha tudok, hagyok! Mind dicséret es amulat...hogy van minderre energiád? Csak igy tovább!
Üdv, Torma :)

csato
csato Thu, 2012-10-25 18:10

Szia!
Épp tésztát csinálok.Hát ez mákos-chilis cucc ez nagyon dögös!Evvel folytatom!Üdv Csató

csato
csato Fri, 2012-11-02 00:51

Szia!
Igen nagyon finom!Nem utoljára készült az biztos!!!!Üdv Csató

Gabys
Gabys / Gabys Thu, 2012-10-25 13:17

Óriási!!!!!!!!!!!!!:) Éva Anyócához csatlakozva jöhetne 1 adag, vagy tán kettő is:) Máris mentettem! Gabi

Torma
Torma / Torma Fri, 2012-11-02 00:19

Köszi a lelkesedest Gabi! Most nekem is jöhetne egy adag, mert éhes vagyok! Üdv, Torma :)

witch
witch / witch Thu, 2012-10-25 13:16

Hat ez fantasztikus! Es tenyleg nem kell tokeletesnek
lennie, mert akkor latszik, hogy hazi keszitesu.
Ja es a kep, pedig gyonyoruuuu!

Torma
Torma / Torma Fri, 2012-11-02 00:18

Köszi Witch :) a fotó nekem is tetszik, nem könnyű tésztát fotózni...es tulajdonképpen a fotóval kell kedvet csinalni másoknak a recept készítéséhez!
Üdv, Torma :)

Torma
Torma / Torma Fri, 2012-11-02 00:13

Köszönöm Ágnes! Naggggyon finom volt, úgyhogy tervezek egy újat a napokban. Zoldfuszereset ( a tesztaba is) plussz fokhagymával, parmezannal, kis citromlevel...ha száraz, akkor mindig jo egy kis tejföl :)
Na, látszik, hogy éhes vagyok! Üdv, Torma :)

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2012-11-02 23:19

Húúúúú, ez még izgibb:) Várom a receptet, szólj rám lécci ha elkészült, nehogy elkerülje a figyelmem. Köszi, Gabi

Torma
Torma / Torma Fri, 2012-11-02 23:45

Mar elkészült, 3 napja feltettem a netre, pár nap múlva talán bedobják a színpadra ;) a zöld olajjal egyutt!
Ui: nagyon bírom ezt a társaságot itt a nosalty-n! Olyan jopofak es barátságosak vagytok :)
Szia, minden jot, megyek sutom megint a Terika vajdasági sós sutijet barátoknak. Persze most mar atvarialtam a liszteket es magokat is tettem bele...meg öregtésztával csinalom. Kell egy kicsit játszani is a konyhában! T:)

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2012-11-02 23:49

Oké:) Nagyon fogom figyelni! Mondhatnám h jó éjt Neked, de inkább szép napot:)

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Fri, 2012-11-02 08:10

:D No most aztán én is éhes lettem! Ezek a kedvenceim! Sajt, fokhagyma, zöldfűszer és persze tejföl! Kérjük a következő receptet egy újabb klassz fotóval! Üdv: Ági

Torma
Torma / Torma Fri, 2012-11-02 13:54

Jönnek az új receptek, egyenlőre nem tudok leállni! A fokhagyma csodahab-ot ki ne hagyd, kint lesz par nap mulva! Kellemes hétvégét, T :)

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Sat, 2012-11-03 07:55

Az jó! :) Már ha az ember nem tud leállni és egy csomó új ötlet vár megvalósításra. Figyelni fogom a csodahabot; kíváncsi vagyok rá! Neked is kellemes hétvégét! Ági

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-10-25 12:27

De szép...és guszta , egyből ha itt lenne a konyhámban, készíteném is, főzés evés,...mentés:-O
Éva-Anyóca

Torma
Torma / Torma Fri, 2012-11-02 00:08

Köszi Éva-Anyoca! Bocs, de csak most vettem észre a hozzászólásokat, nem jött üzenet az emailemre. Figyelnem kell a nosalty-n! Minden jot, üdv, Torma :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-11-02 13:26

Torma!

Nem baj,az ember lánya sokszor be van havazva,...:-o , - de a receptekre mindig itt reagálunk, tehát tényleg érdemes hetente legalább idenézni, főleg, ha van fenn recepted, netán több étel, akkor többször is...:-O
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

Torma
Torma / Torma Fri, 2012-11-02 13:59

köszi a gyors választ, jo itt lenni ebben a kis főző közösségben, többször benezek :) kellemes hétvégét, Torma :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-11-02 21:27

Kedves Torma!
Részemről is öröm, hogy itt vagy, remélem, hogy senki és semmi nem veszi kedved ettől a kis közösségtől, tényleg szívvel-lélekkel, és kedvvel sütő-főző háziasszonyok, kezdő fiatalasszonyok, és főzni-sütni szerető urak vannak itt.
Nem kifejezetten spéci, mesterszakácsos receptek, hanem azok, amiket otthon mi, emlékezeteink, családtagjaink főzései alapján , emlékek előhozatalával készítünk el, illetve, amiket saját magunk úgymond kitalálunk.:-O
Ettől még ezek az ételek finomak, sőt!! :-D
Sokan azért mondanak kritikát, hogy ez nem mesterien készült mű, nem így van az alapanyag, .....ha vki mesterien, előírás szerint elkészített ételt keres, ne feltétlen itt nézelődjön, itt leginkább, a saját háziasszonyi/úri ízérzékünk, ötleteink alapján készítjük el a sokszor már ismert ételt, sütit.:-o
Máskor is nézzél be.:-D
Már várom a következő alkotásodat.
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

350
finomliszt 1 bögre
tojás 1 db
mák 2.5 g
kurkuma 0.5 kávéskanál
chilipehely 0.5 kávéskanál
1 csipet
napraforgó olaj 1 ek