r
Nosalty Logó

Vitaminos kuglóf

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marcsisef
Vitaminos kuglóf
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 746 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 5969 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 337 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    800 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    346 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    528 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    324 micro
  • α-karotin
    774 micro
  • β-karotin
    2049 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 746 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.1 g

Zsír

  • Összesen
    336.7 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    118 g
  • Koleszterin
    1003 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6399.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    1487 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    366 mg
  • Foszfor
    2771 mg
  • Nátrium
    1512 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    651.3 g
  • Cukor
    294 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    597.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4221 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    276 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    372 micro
  • Kolin:
    886 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2596 micro
  • α-karotin
    6189 micro
  • β-karotin
    16389 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1764 micro
Összesen 5969 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    349 micro
  • β-karotin
    925 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 337 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mazsolát beáztatjuk a rumba. A sárgarépát lereszeljük.
  2. A margarint, a tojások sárgáját, a por- és a vaníliás cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett mazsolát, a dióbelet, sárgarépát és a tejfölt.
  3. A tojásfehérjéből vert habot beleforgatjuk. Majd hozzáadjuk a sóval, sütőporral elkevert lisztet, az egészet csomómentesre dolgozzuk.
  4. A kuglófformát margarinnal kikenjük, majd megszórjuk liszttel és beleöntjük a masszát.
  5. A sütőt előmelegítjük, beletesszük a kuglófformát és megsütjük (tűpróba!).
  6. Ha kihűlt, óvatosan kiborítjukés felszeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 33 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1731
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 08.

Ajánló

Porcukorral megszórva tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vitaminos kuglóf
Marcsisef 217 recept

Egyszer volt, hol nem volt egy leányka, akit Piroskának hívtak. Ez a kislány gyakran meglátogatta a nagymamáját, ilyenkor vitt neki a kosárkájában, borocskát és kuglófot. Remélte, hogy majd a nagyi nekiadja, ami nyugdíjból a hóvégén megmaradt. Hozzám nem jön a Piri, hát kénytelen voltam magam kuglófot sütni és a pénzem is megmaradt.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?