r
Nosalty Logó

Portugál pudingos kosárka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Judit69
Portugál pudingos kosárka
adag
Előkészítés
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Krém

Tészta

Összesen 450 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Krém

Tészta

Összesen 1801 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Krém

Tészta

Összesen 219 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 450 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.2 g

Zsír

  • Összesen
    98.8 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    681 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1650.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    542 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    781 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.3 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    498 mg
  • Retinol - A vitamin:
    317 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    662 micro
Összesen 1801 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    4.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

Krém

Tészta

Elkészítés

Krém

  1. 3 dl tejet a vajjal, sóval és a cukorral forráspontig melegítjük.
  2. A maradék 1 dl tejben simára keverjük a lisztet, majd hozzáadjuk a forró tejet, és állandó keverés mellett kissé lehűtjük.
  3. Hozzáadjuk a tojássárgáját, vaníliát, és simára keverjük.

Tészta

  1. A sütőt előmelegítjük 250 °C-ra, a muffin tepsi mélyedéseit kikenjük vajjal.
  2. A tésztát kiengedjük, és enyhén lisztes felületet kinyújtjuk 20x36 cm-es téglalap alakúra. A hosszabbik felénél fogva feltekerjük, mint a bejglit. Becsomagolva hűtőbe tesszük, amíg elkészül a krém.
  3. A tésztát 12 egyforma részre vágjuk, és a kezünkkel vagy sodrófával kilapogatjuk olyan nagyságúra (nálam 9 cm), hogy ki tudjuk vele bélelni a muffin forma mélyedéseit.
  4. A kosárkákat 2/3-ig megtöltjük a krémmel, és kb. 12 percig sütjük. Ezután a sütőt grill fokozatra kapcsoljuk, és még így is sütjük kb. 2-3 percig.
  5. Porcukorral vagy porcukros fahéjjal megszórva kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 142
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 9884
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 09.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi sütemények

Receptjellemzők

Portugál pudingos kosárka
Judit69 194 recept

Lisszabon egyik fő jellegzetes sütije. Nagyon egyszerű elkészíteni, házi vaníliás pudinggal, langyosan fogyasztva nagyon finom.

Hozzávalók

Krém

Tészta

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...