Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvebocsok reggelije

Medvebocsok reggelije
Medvebocsok reggelije
28 perc / előkészület: 20 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebben a mókás kosárformában még a válogatós gyerekek is biztosan megeszik a gyümölcsöt.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Óvatosan bontsuk ki a leveles tésztát, kenjük meg olajjal, és vágjuk fel 4 egyenlő részre. Állítsunk fel 4 tűzálló poharat fejjel lefelé egy tepsiben, majd takarjuk be őket tésztával úgy, hogy az olajos oldaluk legyen lefelé. Sütés: 200 fokra előmelegített sütő alsó szintjén nagyjából 8 percig. Óvatosan vegyük le a tésztakupolákat a poharakról, és a sütőrácson hagyjuk őket kihűlni.
  2. Egy tálban keverjük össze a joghurtot és a mézet. 2 pucolatlan almát reszeljünk bele a tálba. Egyből keverjük össze a masszát, nehogy bebarnuljon az alma.
  3. Kanalazzuk az almás tölteléket a tésztakupolákba.
  4. A megmaradt fél almát negyedeljük fel. Díszítsük a tölteléket az almadarabokkal és a szőlővel úgy, hogy azok alkossák a szemeket és a szájat.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 860
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

SPAR

Mióta szakács: 2018.03.07.
199 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcsös kosár

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

256
leveles tészta 0.5 csomag
napraforgó olaj 1 ek
joghurt 360 g
akácméz 2.5 ek
alma 2.5 g
szőlő 40 g