Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pongyolás kelbimbó

Pongyolás kelbimbó
Pongyolás kelbimbó
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy elég régi, kártyás gyűjtögetős sorozatban találtam ezt az ételt. Kicsit fájlaltam is, hogy nem nekem jutott eszembe először. Na de annyi baj legyen! :)

Vigyázzunk, a kelbimbó nedvességtartalmát próbáljuk csökkenteni papírtörlős szárítgatással, különben elég köpködős lesz az olaj.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Párolt rizzsel, nyers zöldséggel nagy finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kelbimbókat megtisztítjuk, majd lobogó, sós vízbe dobjuk egy rövid időre. Ügyeljünk, hogy ne főzzük szét őket!
  2. A tojásfehérjét habbá verjük, majd hozzáadjuk a lisztből, tejből és a tojássárgájából álló keveréket. Óvatosan összekeverjük az egyveleget.
  3. A kelbimbókat a vízből kiemeljük, egy szűrőn jól lecsepegtetjük, a vizet leitatjuk róluk törlőkendővel, majd finoman egy kis lisztben mindet megforgatjuk. Minél szárazabbak a kelbimbók, annál kevésbé fog az olaj "köpködni".
  4. A kelbimbókat ezután megforgatjuk a tésztában, és bő olajban kisütjük őket.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 30 597
elküldve: 4
receptkönyvben: 273
elkészítve: 8/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Tuvia

Mióta szakács: 2011.01.12.
97 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: rántott ételek
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rántott kelbimbó, bundázott kelbimbó, bundás kelbimbó

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1093
kelbimbó 50 dkg
finomliszt 10 dkg
tej 1 dl
tojás 1 db
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 dl