Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizzatészta futtatott élesztővel

Pizzatészta futtatott élesztővel
Pizzatészta futtatott élesztővel
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Van már egy nagyon jól bevált, általatok is kedvelt pizzareceptem. De mivel hajt a kíváncsiság, megpróbáltam így is elkészíteni. Az eredmény jó lett.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot és az élesztőt, felfuttatjuk.
  2. A lisztet és a sót tálba szitáljuk, hozzáadjuk az élesztős tejet, a langyos vizet és az olívaolajat. Jól kidolgozzuk, egy olajjal kikent tálba tesszük, frissen tartó fóliával letakarva 1 órát kelesztjük.
  3. Miután megkelt, finoman átgyúrjuk, 4 gombócot formálunk belőle.
  4. Rétesliszttel meghintett felületen kinyújtjuk.
  5. Olívaolajjal vékonyan kenjük meg a szélét és a közepét is, majd jöhet rá a tetszőleges feltét.
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 450 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 83
össznézettség: 170 534
elküldve: 14
receptkönyvben: 181
elkészítve: 16/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pizza
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pizzatészta, pizza alaptészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

926
finomliszt 90 dkg
friss élesztő 25 g
olívaolaj 5 ek
tej 0.5 dl
cukor 1 teáskanál
1 ek
víz 4 dl