r
Nosalty Logó

Pizzatészta 8.- 10 perces

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rendike
Pizzatészta 8.- 10 perces
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 921 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 3684 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 242 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2701.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    412 mg
  • Nátrium
    1780 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 921 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.2 g

Zsír

  • Összesen
    169.4 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10805.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    1541 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    1648 mg
  • Nátrium
    7121 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    381.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    735.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    648 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    647 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    626 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    230 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1360 micro
Összesen 3684 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    709.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    468 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 242 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk.
  2. Beleszórjuk az élesztőt és összemorzsoljuk a liszttel.
  3. Az étolajat belecsurgatjuk a liszt közepébe, majd a sót, cukrot és a kb. 1 dl langyos vizet apránként beleöntjük.
  4. Annyi vizet kell hozzáadni, hogy ne legyen nagyon lágy a tészta.
  5. A tálban meggyúrjuk, hogy könnyen ki lehessen nyújtani.
  6. Addig hagyjuk pihenni (kb. 5 perc), amíg előkészítjük a tepsit és a gyúródeszkát.
  7. Két cipót készítünk belőle.
  8. Aki a vastagabb tésztát szereti, egyben is hagyhatja.
  9. Két cipót formázunk belőle és méretre nyújtjuk.
  10. Feltétnek pizzakrémet, felvágottat, házi szalámit, vagdalt húst, kukoricát és reszelt sajtot használhatunk.
  11. Előmelegített sütőben készre sütjük. Természetesen átszúrjuk tűvel, hogy megsült-e az alja.
  12. Aki a sültebb tésztát szereti, még hagyhatja kb. 5 percig a sütőben.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25X25X3
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 101
  • Össznézettség: 91223
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 28.

Ajánló

A feltéteket előre is el lehet készíteni, akkor tényleg villámgyors pizza lesz belőle.     CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Pizzatészta 8.- 10 perces
Rendike 4 recept

Szünetben a mamánál voltak sógornőm gyerekei. Pizzát rendeltek a nagyitól az unokák. Azon a hétvégén mi is náluk voltunk látogatóban. Persze nem találtam a szokásos pizzatészta receptet, így ami eszembe jutott, azokat tettem bele. Néhány dolog hiányzott az eddigiekhez képest, de ez rendkívül finom és puha is marad. Nekik bejött, azóta csak ez a pizza kell a maminál.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia, nagyon szimpatikus recept ebben a rohanó világban, ki fogom próbálni mindenképp :)

Rendike

Szia Sutyi83! Nagyon köszönöm a dicséretet.Azt hiszem érdemes elkészíteni.Múlt héten jöttek vendégségbe az öcsémék.Kértem szóljanak 10perccel miel?tt megérkeznének.Így is tettek,begyúrtam,besimogattam a tepsibe a tésztát,rátettem mindent,amit gondoltam és be a süt?be.Mire megérkeztek,elhelyezkedtek és az asztalhoz ültek,már ki is szeleteltem:-)Pont id?re elkészült!Jó étvágyat hozzá!Rendike

Törölt felhasználó

szia.nem kell az éleszt?t felfuttatni a tejbe?????

kkatalin19-81

Szia!megcsináltam !!!!! és isteni lett!!!!! és tényleg nem kellett felfutattni az éleszt?t!

Rendike

Szia Sziszko1! Bocsánat nem voltam net közelben.Én mindig csak belemorzsoltam a lisztbe és a meleg víz megteszi hatását.De lemaradtam.Remélem belakmározott a család:-)

Törölt felhasználó

Finom kis vacsi lett bel?le, köszi a receptet!!

Rendike

Szia Kicsizöldtündér! Örülök,ha ízlett!Én a szünetben dupla adagot készítettem a család apraja és nagyja számára:-)

varga68

Köszönet ezért a valóban gyors és finom receptért! Tegnap megcsináltam, és olyan jó lett,hogy eldöntöttem soha többé nem vacakolok a több óráig keleszt?s pizzatészta fajtákkal. Felveszi a versenyt velük, hipp-hopp elfogyott az egy adag. Ajánlom mindenkinek, hogy próbálja ki!

Rendike

Sok éhes szájat kívánok hozzá:-)

Törölt felhasználó

Nagyon tetszik a recept. Idén a Balatonon a 3 unokámat meglepem, remélem jól fog sikerülni. Bízom benne. Üdv. Gabi

Törölt felhasználó

Nagyon fincsi! :)

Sunaj

Tényleg nagyon gyorsan elkészül épp most sül majd meglátjuk íze milyen lesz. Azonban nekem nem volt elég az 1 dl víz lehet, hogy én nem csináltam valamit jól mert a hozzászólásokból nem látom, hogy valakinek ezzel gondja lett volna.

Rendike

Szia! Nem tudom pontosan mennyi víz kell nekem is,de ha neked több kellett és jó volt,akkor szupi!!!!! Szerintem lisztt?l is függ,mennyit vesz fel:-)

Törölt felhasználó

Sziasztok! Nekem kb. 3dcl viz kellett bele. De ez szerintem a liszttol fugg. De nagyon finom, mert mar a fele elfogyott. :) Koszonom a receptet.

Rendike

Igen,nálam is változó.Egy pohárnál mindig egy kicsivel többet vesz fel a tészta:-) Örülök,ha ízlik! Nálunk már a keresztgyerekek is meggyúrják maguknak,ha enni szeretnének és élvezik.

Törölt felhasználó

Ma elkészítettem, és isssssteni volt. Saját változtatás: 42gr éleszt? (ennyi van a csomagban) és kb: 2,5 dl víz. A tésztája csoda, valóban 10 perces. Biztos, hogy a srácoknak ezt készítem a nyáron. Köszi, és még egyszer gratula ezért a recepért

Rendike

Köszönöm! Nálunk is mindig kapós!

Törölt felhasználó

Szia! Nagyon jó a recepet, mindnekinek csak ajánlani tudom! Üdv, Adrienn

Rendike

Köszönöm! :-)))))))

Tiamia

Szia! Hülye kérdés, de a tepsit nem kell kiolajozni/kilisztezni? Nem tapad oda a tészta alja?

Rendike

Szia Tiamia! Kiolajozhatod,de így sem szabad odatapadni az olajos tészta miatt :-) Jó sütést!

kingaeniko

Friss eleszto kell bele, vagy jo a por eleszto is?

Rendike

Szerintem jo lehet porelesztovel is:-)

kingaeniko

Koszonom :)

Rendike

Sikerült így is elkészíteni? Én még nem próbáltam. Ha igen, légyszi írd meg, és én is el tudom így is készíteni :-)

kingaeniko

Amikor elkeszitem rogton meg is irom :)

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.