r
Nosalty Logó

Pizzatészta 8.- 10 perces

Rendike
Pizzatészta 8.- 10 perces
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

921
Kalória
38.5g
Fehérje
95.3g
Szénhidrát
42.4g
Zsír
183.8g
Víz
61.5g
Koleszterin
6.2g
Élelmi rost
7.1g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 921 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 3684 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 242 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2701.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    412 mg
  • Nátrium
    1780 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    95.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    183.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 921 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.2 g

Zsír

  • Összesen
    169.4 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10805.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    1541 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    1648 mg
  • Nátrium
    7121 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    381.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    735.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    648 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    647 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    626 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    230 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1360 micro
Összesen 3684 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    709.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    468 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 242 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk.
  2. Beleszórjuk az élesztőt és összemorzsoljuk a liszttel.
  3. Az étolajat belecsurgatjuk a liszt közepébe, majd a sót, cukrot és a kb. 1 dl langyos vizet apránként beleöntjük.
  4. Annyi vizet kell hozzáadni, hogy ne legyen nagyon lágy a tészta.
  5. A tálban meggyúrjuk, hogy könnyen ki lehessen nyújtani.
  6. Addig hagyjuk pihenni (kb. 5 perc), amíg előkészítjük a tepsit és a gyúródeszkát.
  7. Két cipót készítünk belőle.
  8. Aki a vastagabb tésztát szereti, egyben is hagyhatja.
  9. Két cipót formázunk belőle és méretre nyújtjuk.
  10. Feltétnek pizzakrémet, felvágottat, házi szalámit, vagdalt húst, kukoricát és reszelt sajtot használhatunk.
  11. Előmelegített sütőben készre sütjük. Természetesen átszúrjuk tűvel, hogy megsült-e az alja.
  12. Aki a sültebb tésztát szereti, még hagyhatja kb. 5 percig a sütőben.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25X25X3

Szünetben a mamánál voltak sógornőm gyerekei. Pizzát rendeltek a nagyitól az unokák. Azon a hétvégén mi is náluk voltunk látogatóban. Persze nem találtam a szokásos pizzatészta receptet, így ami eszembe jutott, azokat tettem bele. Néhány dolog hiányzott az eddigiekhez képest, de ez rendkívül finom és puha is marad. Nekik bejött, azóta csak ez a pizza kell a maminál.

További receptek

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek