Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizza teljes kiőrlésű liszttel

Pizza teljes kiőrlésű liszttel
Pizza teljes kiőrlésű liszttel
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tészta alapreceptet egy kedves ismerősömtől kaptam. A finomliszt helyett teljes kiőrlésű liszttel készítem, így a szénhidrát csökkentett diétába is belefér egy szeletke :) A tészta egyszerű, gyors, még este is szívesen nekiállok a pizzasütésnek, a gyerekek legnagyobb örömére. Ha jó alaposan megkelesztjük, és igazán friss élesztőt használunk, akkor két nagy gáztepsi méretű pizzát kapunk. Ha vékonyabb tésztát szeretnénk, akkor még egy kisebb tepsit is elő kell kerítenünk a két nagy mellé :)

hozzávalók / 8 adag

Tészta elkészítése

Feltét

ajánlat

Kellemes baráti csevegéshez, családi bulis vacsikhoz ajánlom! TIPP: sokkal szaftosabb a pizza, ha a sajtot a feltétek alá, a pizzaszószra rakjuk!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a sóval elkeverjük.
  2. A langyos vízben feloldjuk az élesztőt.
  3. A liszthez hozzáadjuk az olívaolajat, a vízben elkevert élesztőt.
  4. Dagasztógéppel vagy kézzel alaposan átgyúrjuk.
  5. Meleg helyen 30-40 percig kelesztjük.
  6. A tésztát vékonyra nyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsikbe rakjuk.
  7. A feltét ízlés szerint változhat. (A szószt magam készítem sűrített paradicsomból, oregánóval, fokhagymával, sóval, borssal, cukorral felfőzve.)
  8. A szószt a tésztára kenjük, majd következhet a "díszítés". A klasszikus sonka-kukorica, vagy szalámi-hagyma mellett a tonhalas-olívabogyós, vagy a rukkolás-mozzarellás feltét is kedvelt nálunk.
  9. A jól megpakolt pizzákat 150-160 fokon sütjük, amíg a sajt szépen rá nem olvad, és szép aranybarna nem lesz.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 84
össznézettség: 80 899
elküldve: 7
receptkönyvben: 161
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

sziszi74

Mióta szakács: 2014.05.19.
2 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: pizza
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

sonkás pizza, szalámis pizza, reform pizzatészta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

619
teljes kiőrlésű liszt 50 dkg
élesztő 3 dkg
víz 3 dl
olívaolaj 3 ek
1 kávéskanál
sűrített paradicsom 30 dkg
sajt 40 dkg
csirkemell sonka 20 dkg
paprikás szalámi 20 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
csemegekukorica 20 dkg