r
Nosalty Logó

Pisztáciás baklava

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Flóra
Pisztáciás baklava
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 12% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

Összesen 594 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

Összesen 3560 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A sziruphoz

Összesen 395 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.4 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    387 micro
Összesen 594 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    87.3 g

Zsír

  • Összesen
    148.5 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1519.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    962 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    488.4 g
  • Cukor
    209 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    505 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    431 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2324 micro
Összesen 3560 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 395 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sziruphoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy tepsi aljára 6 réteslapot teszünk. A réteslapok közé vajat kenünk.
  2. A pisztáciát a cukorral és az őrölt fahéjjal durvára őröljük.
  3. A tésztára a pisztáciás keverék felét tesszük. Ezt beborítjuk még 4 tésztalappal, amik közé szintén vajat kenünk. Erre a pisztáciás keverék másik részét tesszük. A tetejére még 6 réteslapot teszünk, amiket szintén megkenünk olvasztott vajjal.
  4. Előmelegített sütőben 170 fokon 20 percig sütjük, majd lecsökkentjük a hőmérsékletet 150 fokra, és további 20 percig sütjük.
  5. A mézből, cukorból, fahéjból, szegfűszegből szirupot főzünk. Leöntjük vele a baklavát.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6329
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 16.

Receptkategóriák

Mostanában újabb és újabb baklava receptet próbálok ki, hogy megtaláljam, ami az éttermekben kapható. Ez még mindig nem az, de ez ízlett eddig a legjobban. Forrás: Michael Roux  - Tésztavarázs

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Flóra! Nagyon szeretem a baklavát, Görögbe sokat ettem anno, az ?skorban:-))) Nagyon örülök, hogy ezt a finomságot feltetted:-) Természetesen mentve. Szép hétvégét kívánok! Éva-Anyóca

Flóra

Kedves Éva-Anyóca! Remélem ízleni fog ez a verzió is. Ha elkészíted, írd meg, mennyire hasonlít az igazira.:))) Szép hétvégét: Flóra

Éva-Anyóca

Kedves Flóra! Beszámolok róla, amint elkészült, ígérem,- nagyon csábítva nézel?dnek itt a képen felém:-)) Szép hétvégét kívánok! Éva-Anyóca

Éva-Anyóca

Kedves Flóra! Tegnap kaptam pisztáciát, így ma elkészítettem. Mesés volt:-)) Nagyon hasonlított az általam Görögben evett és finomnak ítélthez, két különbség volt, hogy az tán még édesebb volt, és rengeteg vékony tésztalapból állt. Más különbség nem volt, csak annyi, hogy ezt én készítettem, és ezt Neked köszönhetem.:-)) Szép vasárnapot kívánok! Éva-Anyóca

Flóra

Kedves Éva-Anyóca! Örülök, hogy nektek is ennyire bejött! Nálunk egy nap alatt elfogyott:)) Szép napot! Flóra

Hozzávalók

A tésztához

A sziruphoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek