Pisztáciás baklava
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Flóra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 12% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
A sziruphoz
-
25g méz76 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
Összesen
594
kcal
- 12% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 6% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 14.5 g
Zsír
-
Összesen 24.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 253.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 160 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.4 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 7.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 72 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 387 micro
Összesen
594
kcal
- 12% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 6% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 87.3 g
Zsír
-
Összesen 148.5 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 151 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1519.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 264 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 224 mg
-
Foszfor 962 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 488.4 g
-
Cukor 209 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 45.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 505 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 108 micro
-
Kolin: 160 mg
-
Retinol - A vitamin: 470 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 431 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2324 micro
Összesen
3560
kcal
- 12% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 6% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 16.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 169.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.4 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 5.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 259 micro
Összesen
395
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- Egy tepsi aljára 6 réteslapot teszünk. A réteslapok közé vajat kenünk.
- A pisztáciát a cukorral és az őrölt fahéjjal durvára őröljük.
- A tésztára a pisztáciás keverék felét tesszük. Ezt beborítjuk még 4 tésztalappal, amik közé szintén vajat kenünk. Erre a pisztáciás keverék másik részét tesszük. A tetejére még 6 réteslapot teszünk, amiket szintén megkenünk olvasztott vajjal.
- Előmelegített sütőben 170 fokon 20 percig sütjük, majd lecsökkentjük a hőmérsékletet 150 fokra, és további 20 percig sütjük.
- A mézből, cukorból, fahéjból, szegfűszegből szirupot főzünk. Leöntjük vele a baklavát.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 109
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 6753
- Feltöltés dátuma: 2012. március 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Flóra
318 recept
Mostanában újabb és újabb baklava receptet próbálok ki, hogy megtaláljam, ami az éttermekben kapható. Ez még mindig nem az, de ez ízlett eddig a legjobban. Forrás: Michael Roux - Tésztavarázs