Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pirított zabpelyhes palacsintatészta

Pirított zabpelyhes palacsintatészta
Pirított zabpelyhes palacsintatészta
20 perc / előkészület: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hagyományos palacsinta egészségesebb változataként született elmémben.:-) Imádjuk az olajos magvakat, és az enyhén megpirított zabpehely hasonló ízt eredményez, ráadásul magas az ásványi anyag tartalma is.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Mi az édes palacsintákat preferáljuk, legfőképp anyukám, Pannika szakács :-) sárgabaracklekvárját. De a cukor nélküli változat nagyon finom káposztás vagy húsos töltelékkel is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat a sóval, cukorral, majd a tejjel és a lisztekkel simára keverjük, a szénsavas vízzel lazítunk a tésztán.
  2. Egy evőkanál olajat felhevítünk palacsintasütőben, majd 1 evőkanál zabpelyhet beleszórunk, csak annyit pirítunk rajta, ameddig szétterítjük a serpenyőben, majd egy merőkanálnyi tésztát öntünk rá, és körbefolyatjuk. Gyorsan dolgozzunk, hogy ne égjen le! Amikor aranybarnára sült óvatosan megfordítjuk, és a másik felét is megsütjük.
  3. Körülbelül 10 palacsintára elegendő a fent leírt tésztamennyiség, és a többi palacsintát is ugyanígy sütjük ki.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 020
elküldve: 2
receptkönyvben: 49
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Pancsika

Mióta szakács: 2013.08.11.
101 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

palacsinta alaptészta, reform palacsintatészta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

633
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 5 dkg
tönkölybúza liszt 10 dkg
tojás 2 db
tej 5 dl
himalája só 1 csipet
szódavíz 1 dl
cukor 1 csapott ek
olívaolaj 10 ek
zabpehely 10 ek