r
Nosalty Logó

Citromos-túrós fagylalttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Norapara
Citromos-túrós fagylalttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 898 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 5385 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 297 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    46.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    318 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1517.1 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    525 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.6 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    375 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    368 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    281 micro
Összesen 898 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.5 g

Zsír

  • Összesen
    278.1 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1909 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9102.6 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    1757 mg
  • Vas
    1010 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    3152 mg
  • Nátrium
    1453 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    567.5 g
  • Cukor
    333 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    615.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2249 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    290 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    1140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2210 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    448 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1685 micro
Összesen 5385 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    502.9 g
  • Cink
    72 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    33 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 297 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Elkészítés

Piskóta

  1. A vajat a cukorral keverjük jó habosra egy robotgép segítségével, majd folyamatos keverés mellett, egyenként adjuk hozzá a tojásokat, a végén pedig a vaníliarúd kikapart magjait.
  2. A lisztet keverjük el a sütőporral és egy csipet sóval, majd a tejjel felváltva, folyamatos keverés mellett adjuk a tésztához, és keverjük krémesre.
  3. Öntsük kivajazott tortaformába a masszát, és 175 fokon 30-35 percig süssük. Tűpróbával ellenőrizzük, mielőtt kivennénk!
  4. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém

  1. A puha vajat a cukorral és a citromhéjjal habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, és elkeverjük benne.
  2. Hozzáadjuk az áttört túrót, és eldolgozzuk.
  3. A tortazselét leírás alapján megcsináljuk.
  4. A kihűlt piskótára ráöntjük a krémet, és a tetejére egy vékony réteg zselatint.
  5. Hagyjuk állni a mélyhűtőben 2-3 órát.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 165
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Citromos-túrós fagylalttorta
Norapara 1 recept

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek