Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns-fahéjas vörösboros csirke

Pikáns-fahéjas vörösboros csirke
Pikáns-fahéjas vörösboros csirke
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Keresgéltem a neten a receptek között, és olvastam egy cikket Jamie Olivérről, hogy fahéj-szegfűszeg és egyéb édes fűszerekkel ötölt ki egy csirke receptet. Az esti meglepetés vacsorához ez egy jó ihletet adott, és a fenti étel kerekedett ki belőle. Eddig kétszer készítettem el, mind a kétszer másfajta száraz vörösborból, és az eredmény hasonlóan finom lett mind a kétszer.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Majorannás-olívaolajas héjában sült krumplival készítettem, de zöldségkörethez is tudom ajánlani.

Illetve fűszeres bort javaslok mellé. Pl.: Szekszárdi Bikavér

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, és csíkokra vagy kockákra vágjuk, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Az almát meghámozzuk, és vékony csíkokra szeleteljük (nem csak zöld alma használható).
  2. Kevés olajat öntünk a serpenyőbe, majd addig sütjük a húst, míg minden oldala fehér nem lesz, illetve egy kis levet nem ereszt. 
  3. Ha a hús már levet eresztett és kifehéredett, hozzáadjuk a chilit, gyömbért és a fahéj körülbelül felét. Elkeverjük, és felöntjük 1 dl borral, ezzel pároljuk tovább. (Ha kevésnek látjuk a húshoz a bort, még nyugodtan adjunk hozzá, akkor jó, ha a húst félig lepi el.)
  4. 1 perc párolás után hozzáadjuk az almaszeleteket és a szegfűszeget, majd tovább pároljuk.
  5. Amint elkezd besűrűsödni, hozzáadjuk a 1/2 citrom levét (kisebb citrom fele is elég), a fahéj másik felét és a mézet. Elkeverjük, és addig főzzük tovább, míg jó sűrű nem lesz a szósz alatta.
  6.  Krumplival vagy párolt zöldségekkel tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 588
elküldve: 1
receptkönyvben: 65
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

CGábor

Mióta szakács: 2013.04.25.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pikáns almás csirkeragu, vörösboros csirke, fahéjas-boros csirkecsíkok

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

claudefrollo
claudefrollo Sun, 2013-11-24 17:40

Főzés közben kicsit megijedtem a pikáns hozzávalóktól... de a végeredmény nagyon finom lett! Jól összepasszolnak az ízek, köszönöm a receptet!

Torma
Torma / Torma Fri, 2013-05-17 14:46

Nagyon guszta és érdekes az összeallítás Gábor! Én is szeretem Jamie receptjeit...további sikeres munkálkodást a konyhában! Üdv, Torma :)

390
csirkemell filé 50 dkg
alma 1 közepes db
citromlé 0.5 citromból nyert
száraz vörösbor 1 dl
fahéj 3 tk
gyömbérpor 1 kk
chilipehely 0.5 kk
szegfűszeg 4 db
virágméz 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint