Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns babos sertésragu

Pikáns babos sertésragu
Pikáns babos sertésragu
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kezdő háziasszonyok, akik tartanak attól, hogy a bab esetleg szétfő, a babot külön megfőzhetik. Így a a főzés legvégén kell a pörkölthöz adni, és pár percet összeforralni a hússal.

Nyári időszakban a pörköltalapba paradicsomot és paprikát is szoktam tenni, így még ízletesebb lesz a ragu.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst szükség esetén tisztítjuk, és apró kockára vágjuk.
  2. Kevés olajon az apróra vágott vöröshagymát és szalonnát üvegesre pirítjuk.
  3. Ha megpirult, hozzáadjuk a húst, megszórjuk pirospaprikával, csiliporral, ízlés szerint sóval, borssal, és felöntjük annyi vízzel, ami a húst ellepi.
  4. Főzés közben az elpárolgott levet szükség esetén pótoljuk.
  5. Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a babot, és készre főzzük a ragut.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 6 916
elküldve: 6
receptkönyvben: 103
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Dina79

Mióta szakács: 2013.01.26.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

babos ragu, sertésragu babbal, sertésragu szalonnával és babbal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Dina79
Dina79 / Dina79 Wed, 2013-02-13 17:39

Szia!Én tarkababot használtam,amit még nyáron szedtem le a kertben,és eltettem a mélyhűtőbe.De bármilyen babbal lehet készíteni,akár fehér babbal is,kinek éppen mi van kéznél.Üdv.Edina

472
sertéstarja 50 dkg
füstölt szalonna 5 dkg
fejtett bab 10 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
fűszerpaprika 2 ek
chili 1 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek