r
Nosalty Logó

Pihe-puha hólabda

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Koronás Cukor
Pihe-puha hólabda
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 546 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 5469 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 264 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    862 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.3 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 546 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    103.9 g

Zsír

  • Összesen
    205.3 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1763 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8619.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    2377 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    3314 mg
  • Nátrium
    2429 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    813.2 g
  • Cukor
    545 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    416.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1646 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    1212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1626 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2010 micro
Összesen 5469 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    416.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 264 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Egy nagy tálba habosra keverjük a tojássárgájákat a cukorral. Fokozatosan hozzáadjuk a vizet, a kakaót és sütőport, majd a lisztet.
  2. Egy másik tálban kemény habbá verjük a tojásfehérjéket, majd részletekben, óvatosan hozzákeverjük a kakaós masszához.
  3. 2 sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletesen elosztjuk a masszát, és 180 fokon, 30 percig sütjük.
  4. Jöhet a krém.
  5. A kihűlt tésztalapokból pogácsaszaggatóval karikákat szúrunk ki, megkenjük a krémmel, egymásra illesztjük, az oldalát is megkenjük krémmel, végül kókuszreszelékbe hempergetjük.
  6. Akár azonnal fogyaszthatjuk, de ha néhány órát hagyjuk a hűtőben pihenni, még finomabb lesz!

A krémhez

  1. Egy lábasban csomómentesre keverjük a lisztet a tejjel, majd alacsony lángon besűrítjük a cukorral együtt. Folyamatosan keverjük, hogy ne ragadjon le. Ha besűrűsödött a krém, lehűtjük.
  2. Hozzáadjuk a felkockázott, puha vajat és a vaníliás cukrot, majd jól elkeverjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 280
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 67
  • Össznézettség: 32984
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pihe-puha hólabda
Koronás Cukor 19 recept

Egy igazi klasszikus, az ünnepek egyik elmaradhatatlan sütije. Pihe-puha kakaós tészta, rengeteg vajas krém és sok-sok kókusz. Hólabda, házi recept alapján. :)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek