r
Nosalty Logó

Sütőben sült krumpli 2. (paradicsomos)

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Sütőben sült krumpli 2. (paradicsomos)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 162 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 643 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 69 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2084 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 162 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    994.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    561.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    466 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    8337 micro
  • Lut-zea
    407 micro
Összesen 643 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    108.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    909 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 69 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit megpucoljuk és kisebb, nagyjából egyforma darabokra vágjuk.
  2. Az olívaolajat elkeverjük a paradicsompürével és a fűszerpaprikával, jól átforgatjuk benne a krumplit, majd sütőpapírral bélelt tepsire terítjük. Sózzuk, borsozzuk.
  3. A fokhagymagerezdeket, héjukban hagyva, a kés lapos felével kissé szétnyomjuk és a krumplik közé tesszük.
  4. Légkeverésen 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük (belül puha, kívül ropogós legyen).
  5. A sütés vége előtt pár perccel meglocsoljuk a citrom levével.
  6. Petrezselyemmel megszórva azonnal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 123
  • Össznézettség: 225408
  • Feltöltés dátuma: 2009. április 06.

Ajánló

Sütőben sült krumpli

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy angol receptes oldalon tetszett meg a spanyol sült krumpli, ami füstölt paprikával készül. Ennek hiányában, magyarosítottam a receptet és fűszerpaprikát használtam hozzá. Isteni finom köret.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia Petra, ez tényleg nagyon finom volt. Szerintem petrezselyem helyett koriander levél is érdekes lehet hozzá. Beacska

Petra

Beácska, Egyetértek, korianderzölddel is jó lehet!

Petra

örülök! a készítés után én is megfogalmaztam magamban a korianderzöldet, mint következ? lehetséges opciót, csak hát ugyebár a koriander leveléért vagy rajong az ember, vagy gondolni sem bír rá, és többen tartoznak ez utóbbi táborba:-( személy szerint szeretem:-)

Törölt felhasználó

1.) Elcsábultam a kép láttán... 2.) Elkészítettem (pofon egyszer? és nem lehet elrontani) 3.) Mégis elszörnyedtem (= b?nrossz) 4.) Gyorsan elfelejtem Jobb lett volna, ha nem magyarosítod és az eredeti receptet teszed fel. Hmmm, de finom tejszínes-sajtos-rozmaringos krumpi lehetett volna bel?le. Sorry, de ez van.

Petra

kedves Zúza! Tudod, ízlések és pofonok... Van olyan, hogy az embernek nem ízlik annyira valami, vagy nem jön be egy ízvilág, b?nrossznak azonban aligha nevezném az ilyen ételeket. Valamit szerintem nem jól csinálhattál vagy nem megfelel? krumpliból készítetted. Mert ez egy igenis finom sült krumpli, még így f?szerpaprikával is. És egyáltalán nem bántam meg a magyarosítást! Tény, hogy szívesen kipróbálnám a füstölt paprikás verziót is, de hát nem jön velem szembe minden boltban spanyol paprika. Sajnos. Az eredeti recept ugyanez, csak füstölt paprikával. üdv Petra

Tábori József

Ma megcsináltuk; Isteni!! Köszi a receptet.

zsu0329

Semmi baj nincs ezzel a recepttel.Nagyon finom lett!!! Annyit módosítottam csak rajta, hogy só+9 f?szerkeverékkel szórtam meg, nem sima sóval.Jó aromát adott neki.

Törölt felhasználó

Ezt tuti megcsinálom még holnap! Köszi a receptet.

falevel

Kipróbáltam és nagyon-nagyon finom. Nagyon örülök, hogy van ez az oldal. Sokat segít a mindennapi ebéd el?állításában. Már több receptet kipróbáltam és majdnem mindenik ízlett. :)) Köszönöm.

Törölt felhasználó

Azt gondoltam ma este magsütöm,és sima só helyett füst íz?t használok majd.Szerintem, így közelíti meg leginkább az eredeti ízt,ha már füstölt paprikánk nincsen.Majd megírom hogyan sikerült.

Törölt felhasználó

Hát ez nem igazán jött be,pedig tényleg mindent megpróbáltam.Még a füstölt só sem segített.

Törölt felhasználó

Finom lett ez a krumpli,ajánlom mindenkinek!

Serci

Én mostanában mindíg angol recept szerint csinálom a sült bergenyét:20 percig f?zöm,utána bárhogy meg lehet sütni,sose kemény és belül puha,kívül ropogós! Holnap is ezt csinálom a sztékhez.

Éva-Anyóca

Kedves Petra! A kép csodás,beindította a fantáziámat, és még jó éhes is lettem hozzá!!Azt elolvasva nem bonyolult, és idegeneskedés ide, magyarosodás oda, nekem bejön, receptek közt, és egy jó kis husi mellé, tutkóra elkészítem.Igazad van,ízlések és pofonok, neked ez az ízlés világ bejött, másnak igen, lehet még másabbnak nem.Az ne vegye fel a receptjei közé, és elolvasás után lépjen tovább.Vagy csinálja meg, ahogy azt ? elképzelte,nekem ezekkel a hozzávalókkal a tuti.A füstölt spanyol paprikával mennyivel lett volna annyira sokkallta másabb?!Biztos valamivel igen, de ezek szerint nem, ha látványra ez, csak füstösebb az íze.Na......azért tényleg durva volt az a b?nrossz elnevezése a kipróbálás után.Tejszínes sajtos rozmaringos, szerintem az már egy másik recept.Nem.Szép napot és köszi mindent!Éva-Anyóca

egelkatalin

Kedves Petra! Csak egy gyors technikai kérdés, ha lehetne... Miért jó, ha a fokhagymán rajta hagyom a héját? Már azon túl, hogy nem kell küzdenem a pucolással... :-) Köszönöm! Üdv, Kati

Petra

Ffinomabb és krémesebb állagú a héjában sült fokhagyma, sütés után szépen kicsusszan a héjból. Mennyei, majd meglátod:-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?