Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőben sült krumpli 2. (paradicsomos)

Sütőben sült krumpli 2. (paradicsomos)
Sütőben sült krumpli 2. (paradicsomos)
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (49)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy angol receptes oldalon tetszett meg a spanyol sült krumpli, ami füstölt paprikával készül.
Ennek hiányában, magyarosítottam a receptet és fűszerpaprikát használtam hozzá.
Isteni finom köret.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit megpucoljuk és kisebb, nagyjából egyforma darabokra vágjuk.
  2. Az olívaolajat elkeverjük a paradicsompürével és a fűszerpaprikával, jól átforgatjuk benne a krumplit, majd sütőpapírral bélelt tepsire terítjük. Sózzuk, borsozzuk.
  3. A fokhagymagerezdeket, héjukban hagyva, a kés lapos felével kissé szétnyomjuk és a krumplik közé tesszük.
  4. Légkeverésen 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük (belül puha, kívül ropogós legyen).
  5. A sütés vége előtt pár perccel meglocsoljuk a citrom levével.
  6. Petrezselyemmel megszórva azonnal tálaljuk.

  • költség: 250 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 20
össznézettség: 192 763
elküldve: 15
receptkönyvben: 3 245
elkészítve: 74/116
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vegán
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

paradicsomos sült krumpli, sült krumpli paradicsomosan

Hozzászólások (49)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Katuska VR
Katuska VR Sun, 2015-10-25 20:32

Jo kis recept, finom lett. A pàrom màr a sutès alatt kivàncsiskodott, hogy mi ez a jo illet. :)
Elofozès nèlul csinàltam, 30 perc alatt kèsz lett (180 fokon lègkeveressel csinàltam). De az elozo hozzàszolàsokbol okulva lefedtem alufoliàval. Ennek ellenère csatlakozom az elottem hozzàszolokhoz: szerintem is jobb, ha elo van fozve kicsit a krumpli. Legkozelebb èn is ugy fogom csinàlni.

nikolnagy47
nikolnagy47 Mon, 2014-08-11 21:39

Szia Petra!
Tegnap elkészítettem a recepted alapján :) nekem nagyon ízlett :) különleges és fincsi volt :P

Picurkám
Picurka / Picurkám Thu, 2013-11-21 18:56

Nem akarok rossz gyerek lenni, ki kinek a fotóját használja a sült krumplis receptekhez? Pont ugyanezt a fotót találtam a www.dimenzio.net oldalán is a köretek oldalán, a sült krumpliknál :( Ha a recepteket ugyanúgy készítjük el, ahogy le vannak írva, elvárjuk, hogy majdnem ugyanúgy nézzenek is ki, mint ahogy a fotó(ko)n látszik.

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Fri, 2013-11-22 11:53

Kedves Picurkám!
Természetesen az eredeti fotó a NoSaltyról származik, intézkedünk az ügyben, köszönjük az észrevételt!
Üdv:
Kata

pronizsuzsa
pronizsuzsa Sat, 2013-01-05 13:56

Szia Petra!
Ezt az un. piros krumplit én is gyakran csinálom, de minden esetben a kockára vágott krumplit előfőzöm, mert különben órákig kell sütni. Egyébként finom, minden paradicsomos variáció nélkül is. Már kérdezték előttem is, de én is azt szeretném tudni, hogy Neked előfőzés nélkül hogy-hogy 30 perc alatt megsül, megpuhul a krumplid. Milyen sütőben, hány fokon sütöd? Légyszi válaszoljál, mert az előző kérdésekre sem reagáltál.
Köszi előre is.
Zsuszsa

petra
Petra / petra Mon, 2013-01-07 10:32

Kedves Pronizsuzsa és Tünci!
180 fokon, légkeverésen, 30-40 perc alatt készen volt. A sütési idő függ a krumpli fajtájától, a cikkek vastagságától és a sütőnktől. De legutóbb, épp múlt héten, én is úgy készítettem, hogy előtte előfőztem a krumplicikkeket, így lehet gyorsítani a sütést, illetve szerintem finomabb is a végeredmény.
Mindenesetre legközelebb előfőzés nélkül sütöm, és tesztelem a megadott időt.
További jó sütés-főzést kívánok,
Üdv
Petra

Tünci0312
Tünci0312 Fri, 2013-01-04 16:41

Nagyon megtetszett a recept és láttam, hogy jó gyorsan kész is van. De 30-40 perc helyett több mint másfél órán keresztül sütöttem... pedig mindent a recept szerint csináltam. Legközelebb előtte főzöm kicsit a krumplit, aztán rakom bele a sütőbe. Nem tudom, hogy sikerült Petra 30 perc alatt ropogósra sütnöd... Amúgy finom volt! Nekem nem lett keserű, de azt hittem, hogy a paradicsomos ízt jobban lehet érezni. Én semmennyire sem éreztem...

motoreger73
motoreger73 Sun, 2012-02-12 13:44

Nálunk ma ez volt ebédre a köret. Kíváncsi voltam rá, mert nagyon megosztotta az ízlést. Hát, nem az én ízvilágom. Keserű nem volt, de annál inkább savanyú. De ez függhet a paradicsompüré típusától is. 1 órán keresztül sütöttem, de még így is szinte nyers volt a közepe, így a hagyományos úton lábasban rásütöttem. Kipróbáltuk. :-)

muci61
muci61 Tue, 2013-01-01 21:57

Remélem el fogod olvasni valamikor ezt az üzenetet.Ezt a sütőben sült krumplit én is el szoktam készíteni, de úgy hogy a krumplit először megfőzőm, nem sokáig kb. 5-7 perc, ne főjön túl.Leszűröm , meglocsolom olajjal és betolom a sütőbe.Nagyon finom és egészségesebb mint az olajban sült krumpli.Üdv Hajni

flikflak
Flikflak / flikflak Tue, 2011-11-15 19:25

Szia Petra!
Elkészítettem a napokban, bár annyira ki voltam éhezve az ízekre, hogy picit variáltam rajta. Én aprítottam az olajos mártogatóba fokhagymát, chayenne paprikát és törtem bele borsot is. Valamint sima paradicsompüré helyett a saját készítésű ketchup-omat kevertem, mert sajnáltam volna egy fél literes pürét kibontani ilyen kevés mennyiségért (de nem hiszek benne, hogy emiatt lett volna bárkinek keserű) Végezetül a krumplihalom közé bedugtam pár méretes cikk hagymát és jónéhány héjas fokhagymát. És igazad volt! A fokhagyma így elképesztő élvezetes!
És a krumpli kiváló lett! Jaj, és a citromnak a lehelletnyi savanykás háttéríze plusz ínycsiklandó volt - ha nem is csikált a szó szoros értelmében :o)))
Kicsit eltértem, de örülök, hogy megpróbáltam ezt és Smith-ék Rozmaringos krumpliját is, mert előtte nem tudtam igazi, ízes, fűszeres ropogós krumplit készíteni a sütőben.

Köszi és mosolygós napokat kívánok!
flikflak

petra
Petra / petra Tue, 2011-11-15 20:24

Kedves Flikflak,
Köszönöm a visszajelzést, örülök, hogy Nektek is ízlett. Én is épp a napokban készülök újra megcsinálni, mert időközben végre sikerült beszereznem füstölt paprikát, kíváncsian várom ezzel milyen lesz, mennyiben lesz más.
További jó sütés-főzést kívánok Neked!
Petra

NovakAndi
NovakAndi / NovakAndi Sat, 2011-10-22 18:12

Megvallom őszintén régóta keresek jó sütőben sült burgonyát, ami hasonlít az amerikai steak burgonyához, ehhez is nagy reményeket fűztem, mikor elkezdtem ma készíteni. Sajnos nekem sem jött be paradicsompürével és a csemetének sem ízlett, mivel keserű lett, de nem csüggedek, legközelebb kipróbálom ketchuppal.
Azért köszi a receptet!

Andi

Turn Back
Turn Back Wed, 2011-10-12 19:26

Nem tudom miről beszéltek ez a krumpli csodás
Aki leszólja az valamit elrontot köszönjük a receptet Petra!

Kremy
Kremy / Kremy Sun, 2011-07-31 13:49

  Paradicsompürével nem lett jó (az ízek sehogysem jöttek össze,savanyú-keserű lett az egész),de ha helyette ketchup megy rá,akkor isteni.Plusz a citromot is kihagytam. De a sütős megoldás nagyon jó,eddig pont azért nem ettem sült krumplit,mert utálom az olajos kajákat.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-12-13 10:56

ketchuppal meglehet próbálni??1

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-12-13 10:52

Ketchuppal próbáltátokmár ?

petra
Petra / petra Mon, 2010-10-18 10:39

Ffinomabb és krémesebb állagú a héjában sült fokhagyma, sütés után szépen kicsusszan a héjból.
Mennyei, majd meglátod:-)

egelkatalin
egelkatalin / egelkatalin Fri, 2010-10-15 10:55

Kedves Petra! Csak egy gyors technikai kérdés, ha lehetne... Miért jó, ha a fokhagymán rajta hagyom a héját? Már azon túl, hogy nem kell küzdenem a pucolással... :-) Köszönöm! Üdv, Kati

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2010-10-13 09:59

Kedves Petra! A kép csodás,beindította a fantáziámat, és még jó éhes is lettem hozzá!!Azt elolvasva nem bonyolult, és idegeneskedés ide, magyarosodás oda, nekem bejön, receptek közt, és egy jó kis husi mellé, tutkóra elkészítem.Igazad van,ízlések és pofonok, neked ez az ízlés világ bejött, másnak igen, lehet még másabbnak nem.Az ne vegye fel a receptjei közé, és elolvasás után lépjen tovább.Vagy csinálja meg, ahogy azt ő elképzelte,nekem ezekkel a hozzávalókkal a tuti.A füstölt spanyol paprikával mennyivel lett volna annyira sokkallta másabb?!Biztos valamivel igen, de ezek szerint nem, ha látványra ez, csak füstösebb az íze.Na......azért tényleg durva volt az a bűnrossz elnevezése a kipróbálás után.Tejszínes sajtos rozmaringos, szerintem az már egy másik recept.Nem.Szép napot és köszi mindent!Éva-Anyóca

serci
Serci / serci Sat, 2010-09-11 11:29

Én mostanában mindíg angol recept szerint csinálom a sült bergenyét:20 percig főzöm,utána bárhogy meg lehet sütni,sose kemény és belül puha,kívül ropogós! Holnap is ezt csinálom a sztékhez.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-07-13 17:54

Hát ez nem igazán jött be,pedig tényleg mindent megpróbáltam.Még a füstölt só sem segített.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-07-12 16:43

Azt gondoltam ma este magsütöm,és sima só helyett füst ízűt használok majd.Szerintem, így közelíti meg leginkább az eredeti ízt,ha már füstölt paprikánk nincsen.Majd megírom hogyan sikerült.

falevel
falevel Sat, 2010-07-10 19:57

Kipróbáltam és nagyon-nagyon finom. Nagyon örülök, hogy van ez az oldal. Sokat segít a mindennapi ebéd előállításában. Már több receptet kipróbáltam és majdnem mindenik ízlett. :))
Köszönöm.

zsu0329
zsu0329 Tue, 2010-02-09 23:27

Semmi baj nincs ezzel a recepttel.Nagyon finom lett!!! Annyit módosítottam csak rajta, hogy só+9 fűszerkeverékkel szórtam meg, nem sima sóval.Jó aromát adott neki.

petra
Petra / petra Mon, 2009-09-28 13:40

kedves Zúza!
Tudod, ízlések és pofonok...
Van olyan, hogy az embernek nem ízlik annyira valami, vagy nem jön be egy ízvilág, bűnrossznak azonban aligha nevezném az ilyen ételeket.
Valamit szerintem nem jól csinálhattál vagy nem megfelelő krumpliból készítetted.
Mert ez egy igenis finom sült krumpli, még így fűszerpaprikával is. És egyáltalán nem bántam meg a magyarosítást! Tény, hogy szívesen kipróbálnám a füstölt paprikás verziót is, de hát nem jön velem szembe minden boltban spanyol paprika. Sajnos.
Az eredeti recept ugyanez, csak füstölt paprikával.
üdv
Petra

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2009-09-28 11:12

1.) Elcsábultam a kép láttán...
2.) Elkészítettem (pofon egyszerű és nem lehet elrontani)
3.) Mégis elszörnyedtem (= bűnrossz)
4.) Gyorsan elfelejtem
Jobb lett volna, ha nem magyarosítod és az eredeti receptet teszed fel.
Hmmm, de finom tejszínes-sajtos-rozmaringos krumpi lehetett volna belőle.
Sorry, de ez van.

petra
Petra / petra Mon, 2009-04-20 22:04

örülök!
a készítés után én is megfogalmaztam magamban a korianderzöldet, mint következő lehetséges opciót, csak hát ugyebár a koriander leveléért vagy rajong az ember, vagy gondolni sem bír rá, és többen tartoznak ez utóbbi táborba:-(
személy szerint szeretem:-)

Beacska
Beácska / Beacska Mon, 2009-04-20 21:48

Szia Petra, ez tényleg nagyon finom volt. Szerintem petrezselyem helyett koriander levél is érdekes lehet hozzá. Beacska

162
burgonya 800 g
olívaolaj 2 ek
passzírozott paradicsom 0.6 dl
fűszerpaprika 1 tk
fokhagyma 5 gerezd
citromlé 1 fél citromból nyert
petrezselyem 2 ek