Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Petrezselymes burgonya 2.

Petrezselymes burgonya 2.
Petrezselymes burgonya 2.
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A burgonya minden vitaminja /az a kevés/ benne marad, ha ezzel a módszerrel készítjük, és az íze is intenzívebb lesz.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha nincs friss petrusunk, akkor szárítottat is használhatunk. Újburgonyával és régivel is egyaránt finom. Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megpucoljuk és kockákra vágjuk.
  2. Egy lábasban felmelegítjük a zsírt, és rátesszük a burgonyát. Sózzuk, megszórjuk az ételízesítővel és az apróra vágott petrezselyemzölddel.
  3. Jól átkeverjük, majd pici vízzel felöntjük és fedő alatt hagyjuk kis lángon párolódni.
  4. Sűrűn megkeverjük, ha kell, pici vizet öntünk alá és puhára főzzük. A végén a fedőt levéve róla egy picit pirítsuk az alját oda, majd kaparjuk fel, és keverjük jól össze a burgonyát. Arra azért vigyázzunk, hogy ne égjen meg, csak piruljon oda az alja egy picit:-).

  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 41
össznézettség: 188 628
elküldve: 12
receptkönyvben: 564
elkészítve: 94/103
Facebookon megjelent: -

szakács

Edit

Mióta szakács: 2010.01.31.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

petrezselymes krumpli

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

wicuSKA0311
wicuSKA0311 Tue, 2015-09-29 14:39

Kedves Edit! Köszönöm a receptet, körülbelül egy hónapja találtam, akkor elmentettem el is készítettem - isteni lett! :) (hozzáteszem, életem első petrezselymes burgonyája volt)
Most vasárnap egy 9 fős vendégcsapatnak készítettem el fasírttal és őzgerincben sült csirkével, csak dícsérő szavakat kaptam! - Egyébként Angliában élek, nagyon nehéz az itt kapható krumplival bánni - más az állaga mint az otthoninak. Most nagyon jól eltaláltam a főzési időt, nem maradt kemény, nem is főtt szét szerencsére. :)

h3eniko
h3eniko Mon, 2014-08-04 02:54

Nagyon szeretem a petrezselymes krumplit, de ez idáig én se tudtam hogyan kell finoman elkészíteni. :) Finom lett nagyon! Köszönöm a receptet! Enikő

Picuur
Picuur Sun, 2014-03-30 20:44

Köszönöm szépen ezt a remek receptet! Igazán finom lett! Ezentúl így fogom készíteni!
Bár mangalica zsír helyett vajjal (5 dkg) készítettem, és nem volt itthon petrezselyem, ahelyett majoránna lett a fűszere.
Még egyszer köszönöm!

Picúr

laraed
Edit / laraed Tue, 2014-04-01 16:06

Elárulom Neked én sem azzal csináltam , de amióta új a Nosalty azóta átírták némely recept hozzávalóit . Ez már a második receptem amihez mangalica zsírt írtak pedig nekem nincs mangalica zsírom.:))))) Azt írták az illetékesek , hogy véletlen elírás:)) Azért mindenki használjon olyan " zsiradékot " amit szokott :)))

balintmonika
balintmonika Sun, 2014-01-12 13:27

Nagy szégyen,hogy huszonéves konyhai pályafutásom során eddig utáltam a petrezselymes krumplit készíteni,mert soha sem tudtam olyan finomat varázsolni mint amilyet az éttermekben tesznek elém.Egy nagyszerű receptre bukkantam ahol pont ezt ajánlották az étel mellé.Egy életem,egy halálom,belefogtam...és milyen jól tettem.Remekművet alkottam.Biztos vagyok benne,hogy ezután nem mumus a petrezselymes krumpli a konyhámban!Egyébként ami mellé feltálaltam az a MAGYAROS ŐZRAGU volt.Mindenki figyelmébe ajánlom!

laraed
Edit / laraed Tue, 2012-11-13 13:08

Kedves Monika !Nagyon szívesen ! Biztos jó ötlet a fokhagyma:)) Kipróbálom .Üdv Edit

Imaan
Imaan / Imaan Mon, 2012-10-22 18:32

En zsir helyett Flora margarinnal csinaltam, nagyon finom lett. Koszi a receptet.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2012-09-06 08:47

Kedves Edit!

Sajnos én kissé elbaltáztam ezt az egyszerű köretet (most készítettem először petrezselymes újburgonyát)-amit amúgy rántott cukkini mellé készítettem- mert túl kicsire vágtam a burgonyát, így a kevergetés során összetört, és egy része masszás lett, de ennek ellenére el fog fogyni, ebben biztos vagyok. Férjem mondta is, hogy nem kellene nagyobbra darabolni inkább? De gondoltam, hogy így gyorsabban megpuhul, és én általában a kisebb darabokat részesítem előnyben. Hát, nem puhult meg gyorsabban.....
Viszont legközelebb nagyobb kockákra vágom, az biztos:)

Köszi a receptet!

Barbara

laraed
Edit / laraed Thu, 2012-09-06 16:49

Kedves Barbara ! A krumplitól is függ , hogy milyen lesz a végeredmény ! Biztos kicsit szétfövő a krumpli amit használtál ,de az nem baj. Van aki kimondottan így szereti ha kicsit szétfől ! Példának említeném magamat , és családomat:)))Ráadásul ha ezzel a módszerrel főzöd akkor sosem lesz az állaga olyan mint amikor vízben megfőzzük,és ráöntjük a petrezselymes zsírt. De a végeredmény sokkal finomabb:)) Üdv Edit

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2012-09-07 10:10

Tényleg finom, és legalább nem olyan száraz:)

laraed
Edit / laraed Sat, 2012-09-08 15:07

Kedves Barbara ! Épp most ettem én is rántott húsi kíséretében , uborka salátával:)) Örülök , hogy ízlett Üdv Edit

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-01-02 12:23

Kedves laraed! Köszi szépen, a dicséret elsősorban a Tiéd,hogy kitaláltad.:-)) Na, igen, és hogy el tudtam készíteni, és fincsi.Ma is készítek, igaz más hús mellé, de annyira ízlett!:-)))
Várom az új receptet, én is rakosgatok majd fel a héten, bár az ünnepek alatt is ment fel egy jó pár, de abba hétköznapis kaja is volt, nagyon ünnepit ne várj, mert a sok feltett csodából lett a karácsonyi és szilveszteri menü legtöbbje, és az ugye, akár hogy is ismertem, már fenn van, nem hiszem, hogy feltehető.Annyira nem más az enyém, csak kicsit.Annak örültem, hogy a feltett sütiket, kuglófokat, főételeket, húsokat elkészítettem, és majd holnaptól, lassan kezdünk kissé nem túl tömény ételeket készíteni, egy kissé sok volt a jóból, azaz a húsból, de hát mikor , ha nem ekkor kellett?!Igaz? De most gyomorpihentető étel is lesz, egy kicsit vissza kell venni.:-)))) Szép vasárnapot kívánok!S jól kezdődő első munkanapot a holnapi ,az új év harmadik napjára!:-)) Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-01-01 23:13

Kedves Edit!Ma ő volt a hús mellett a köret.Nem csalódtam,isteni volt, csak keveset csináltam! :-(((Húsból mindig tudom, hogy többet kell, a nagy fiam miatt főleg, na de, hogy a krumplira így rácuppannak?! :-))) Remélem,belejössz Te is hamar az új év kezdeti zökkenői után a minden napokba, sikerül sütni-főzni is,- várom a különleges, mégis házias csodáidat.Szép vasárnapot!Éva-Anyóca

laraed
Edit / laraed Sun, 2011-01-02 10:45

Köszönöm a dicséretet:)) Már raktam fel receptet , nemsoká meg fog jelenni . Boldog Új Évet Puszi Edit

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2010-08-04 13:41

Edit!Nagyon fincsi lehet a petrezselymes burgonyád.Éljen a fincsi és sok vitamin, főleg nyáron kell a tartalékokat begyűjteni, mert télen hamar kiapadunk,és nem tudjuk mivel pótolni.Igazad van.Így is fini, anyum is mindig zsírra rakja, és lepirítja, de a burgonyát ő is megfőzi.Én is, de én nem pirítom meg a petrezselymet, hanem apróra vágva nyersen szórom rá, és keverem össze.Abba is van vitamin.Olvastad , hogy miket sikerült megcsinálni az alkotásaidból?Most várok még nyuszit, és a boros változatodat is szeretném elkészíteni.Éva-Anyóca

193
burgonya 1 kg
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
mangalica zsír 2 dkg
ételízesítő 0 ízlés szerint