Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pesztós-olívabogyós penne

Pesztós-olívabogyós penne
Pesztós-olívabogyós penne
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egyszerű, mégis nagyon finom étel annak, akik szeretik a savas ízeket, szerintem ebben nagyon jól működik együtt a pesto és az olíva. Kiváló vega étel!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat megolvasztjuk egy serpenyőben.
  2. A fokhagymát apróra vágjuk, az olívabogyókat negyedre szeljük.
  3. A fokhagymát és az olívabogyókat beöntjük a serpenyőbe, elkezdjük pirítani.
  4. Egy nagy lábasban feltesszük főni a vizet, megsózzuk, és 2 evőkanál olajat rakunk bele, hogy ne ragadjon össze a tészta.
  5. A vizet forrásig főzzük, majd belerakjuk a penne tésztát. Újraforrástól számítva 8-10 percig főzzük.
  6. 3 kis pohár tejfölt és 6-7 evőkanál pestot hozzáadunk a lepirult fokhagymához és olívabogyókhoz.
  7. Forraljuk, és folyamatosan kavargatjuk, amíg be nem sűrűsödik. Végül összeforgatjuk a leszűrt tésztával.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 577
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hornok Máté

Mióta szakács: 2019.08.28.
1 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

olajbogyós tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

535
vaj 15 g
fokhagyma 2 gerezd
olajbogyó 10 db
penne 500 g
tejföl 525 g
pesto 6 kávéskanál
olívaolaj 2 ek