Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pekándiós pite

Pekándiós pite
Pekándiós pite
100 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik nap a piacon megláttam egy kevés pekándiót, már nagyon ki voltak fogyva a készletek, kb. 20 deka volt már csak, és tudtam, hogy otthon a hűtőben áll a juharszirup, és nem nagyon akar elfogyni. Mi más lett volna belőle, mint pekándiós pite? Amúgy is mindig ki akartam próbálni ezt az amerikai receptet, és most hétvégére eljött ennek is az ideje. Nem túlságosan egy fogyókúrás recept, de én ezen a hétvégén ennyit megengedtem magamnak (más kérdés, hogy utána irány az edzőterem).

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta el(ő)készítése

  1. Először is a vajat elmorzsoljuk a lisztben, és annyi vizet adunk hozzá, hogy a tészta összeálljon. Figyeljünk, hogy kanalanként adjuk hozzá a vizet, mert nem kell sok belőle!
  2. Liszttel meghintett gyúródeszkán vékonyra nyújtjuk, és beleegyengetjük egy piteformába, és levágjuk a felesleget. Ezután a hűtőbe tesszük egy 20 percre.
  3. A 20 perc leteltével alufóliával letakarjuk, hogy ne lógjon ki a tészta sehol, és szárazbabot vagy valami súlyokat helyezünk rá, hogy sülés közben ne púposodjon fel.
  4. 180 fokos sütőben kb. 20-25 percig elősütjük, majd félretesszük.

A töltelékhez

  1. A töltelékhez először a pekándiókat apróbb darabokra vágjuk, és a sütőben egy kicsit megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni. Közben a tojásokat elkeverjük a juharsziruppal.
  2. Vízgőz fölött egy tálban felolvasztjuk a vajat, majd hozzáöntjük a tojásos keveréket, és továbbra is vízgőz felett tartva az edényt főzzük tovább a keveréket, de éppen csak annyira, hogy az egész felmelegedjen. Fontos, hogy ne főzzük túl, csak legyen meleg.
  3. Hozzákeverjük a keverékhez a pekándiót, jól összeforgatjuk, majd az egészet a piteformába öntjük.
  4. 180 fokos sütőben először 20 percig sütjük, majd megfordítjuk, és további 15 percen keresztül hagyjuk sülni. Sütés után nagyon fontos, hogy hagyjuk teljesen kihűlni, mert különben szét fog folyni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 390
elküldve: 2
receptkönyvben: 76
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Júlia

Mióta szakács: 2010.10.24.
105 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

pite pekándióval, pekándiós lepény, pekándiós-juharszirupos pite

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

324
teljes kiőrlésű liszt 170 g
vaj 100 g
víz 2 ek
pekándió 20 dkg
tojás 3 db
juharszirup 240 ml
vaj 4 ek
1 csipet