r
Nosalty Logó

Pehelykönnyű túróspite- Túrós pite 6.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Pehelykönnyű túróspite- Túrós pite 6.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1068 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4272 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 247 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.3 g

Zsír

  • Összesen
    45.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1427.8 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    459 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.5 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    383 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    362 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    247 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 1068 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.3 g

Zsír

  • Összesen
    182.3 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5711.4 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    655 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    1836 mg
  • Nátrium
    451 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    502.2 g
  • Cukor
    233 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    769.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1533 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    467 micro
  • Kolin:
    740 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1449 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    987 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    947 micro
Összesen 4272 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.1 g
  • Cink
    75 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    58 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    35 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 247 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A burgonyát felkockázva enyhén sós vízben puhára főzzük. Amíg fő, elkészítjük a tésztát.
  2. Az élesztőt 1 kk cukorral édesített langyos tejben felfuttatjuk.
  3. A tojássárgákat habosra keverjük a margarinnal, majd a liszttel, sóval és az élesztős tejjel. Könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk.
  4. Egy kikent tepsibe simítjuk.
  5. A főtt burgonyát lecsepegtetjük, összetörjük, összekeverjük a túróval és a cukorral, a vaníliáscukorral, meg a citromhéjjal.
  6. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és lazán a túrós masszába forgatjuk.
  7. Ezt a krémet a tészta tetejére öntjük, és egyenletesen eloszlatjuk.
  8. Legalább 2 órát állni hagyjuk.
  9. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
  10. Ha kész, nyitott sütőajtó mellett még egy pár percet pihentetjük, és nemsokára már szeletelhetjük is.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x35x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 778
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 80736
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 25.

Ajánló

Másik variációja, hogy burgonya helyett még 25 dkg túrót lehet tenni bele, plusz 1 ek lisztet, meg 5 dkg cukrot. Az elkészítési mód persze nem változik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Huszonegynehány éve olvastam ezt a receptet egy kicsi nyomtatott füzetszerű receptkönyvecskében. Egy akkor nyolcvan éves néni receptje volt, ha jól emlékszem. Úgyhogy ez a jól bevált "nagyanyáink receptje" kategória, tehát egyszerű és finom. A néni azt írta, hogy reggel tepsibe készíti, aztán délben süti, hogy jó melegen kerülhessen ebéd után az asztalra. Én is így szoktam.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek