Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pavlova mascarponekrémmel és eperrel

Pavlova mascarponekrémmel és eperrel
Pavlova mascarponekrémmel és eperrel
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Pavlova sokáig mumus volt a számomra, és csak sóvárogva néztem, ha valahol szembetaláltam magamat vele. Aztán egyszer bátorságot merítettem, és kis hezitálás után már hozzá is láttam a habveréshez. Nagyon boldog voltam, hogy elsőre sikerült, így aztán felkerült a listára a kedvenceink közé.

hozzávalók / 4 adag

Mascarponekrém:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjéket egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, habosodni, kanalanként állandó keverés mellett hozzáadjuk a kristálycukrot. Amikor már eléggé kemény a hab, akkor belecsepegtetjük először az ecetet, majd hozzáadjuk a keményítőt is. 1-2 percig még tovább keverjük.
  2. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral (v. szilikonlappal, arra nem ragad rá a habcsók, és sütés után szépen elválik), majd ízlés szerinti formába rákanalazzuk a keményre vert habot. A tetejét a kanállal kicsit megütögetjük, hogy kis kráterek keletkezzenek a hab tetején (ezekbe kerül majd a krém).
  3. Előmelegített sütőben kb. 130-140 fokon (én légkeverésnél 120 fokon, 50 percig szárítottam) 55-60 percig szárítjuk. Ezután a sütőt kikapcsoljuk, és kb. 30 percig a csukott ajtajú sütőben hagyjuk még száradni. Végül a sütőajtót kinyitva hagyjuk kihűlni (ha már csak langyos, akkor kivesszük, és így hűtjük ki teljesen).
  4. A mascarponét a tejföllel simára keverjük, majd hozzáadjuk az ízlés szerinti mennyiségű porcukrot, vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat.
  5. Jó habosra keverjük, majd a teljesen kihűlt habcsók tetején lévő kis kráterekbe kanalazzuk.
  6. Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, majd félbevágjuk. Ezután a krém tetejére pakoljuk.
  7. A csokoládét gőzfürdő fölött felolvasztjuk, majd az eper tetejére csorgatjuk. Pár percet várunk, míg a csokoládé megdermed.
  8. Tálaláskor éles késsel, ízlés szerint felszeleteljük.
  • sütési hőfok: 120°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 490
elküldve: 6
receptkönyvben: 64
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gizi

Mióta szakács: 2013.03.25.
68 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, Valentin-nap
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

habcsóktorta, mascarponekrémes habcsóktorta, epres-mascarponekrémes Pavlova-torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!