r
Nosalty Logó

Pásztortarhonya Reg-Enor konyhájából

NS
Pásztortarhonya Reg-Enor konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

887
Kalória
29.3g
Fehérje
107.6g
Szénhidrát
37.1g
Zsír
264.2g
Víz
14.3g
Koleszterin
6.8g
Élelmi rost
7.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 887 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1776 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 184 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1388.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    869 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    107.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    264.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 887 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.6 g

Zsír

  • Összesen
    74.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2777.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    579 mg
  • Nátrium
    1738 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    215.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    528.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    643 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    621 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    458 micro
Összesen 1776 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    265 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 184 kcal

Elkészítés

  1. Az állati eredetű zsiradékot, jelen esetben mangalica zsírt felolvasztjuk egy lábosban. A zsiradékon megpirítjuk a tarhonyát. Addig pirítjuk, míg kellemesen barnás lesz.
  2. A megpirult tarhonyához adjuk a vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Ha ez megvan, akkor hozzátesszük a pirospaprikát (fűszerpaprikát).
  3. Az apró kockára vágott burgonyát (sárga, Agria nagyon jó hozzá) hozzáadjuk a tésztához, és együtt kevergetjük. Hozzátesszük a felszeletelt kolbászt (füstölt kolbász). A dkg-ot nem kell követni, én ízlés szerint szoktam, még sose mértem le.
  4. Kicsit összepároljuk őket, beletesszük ízesítésnek a paradicsomot, paprikát (ez akár lehet kicsit csípős is)
  5. Fűszerezzük sóval, ételízesítővel (én már csak szárított zöldséget használok, a plusz ízt a paradicsom és a paprika adja).
  6. Felöntjük vízzel. Itt irányadónak írtam a 2 dl-t, annyi kell, hogy a tésztát bőségesen ellepje, de ahogy fő el a víz, lehet pótolni, tehát inkább picit kevesebb legyen, mint túl sok, különben levest fogunk főzni. :-)
  7. Készre főzzük (minden legyen benne puha). Ha kész, és kiszedtük az adagunkat, akkor még érdemes hozzá zsírt tenni 2-3 evőkanállal. Persze csak annak, aki követi az étrendet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 50 p

Ez egy régi, egyszerű recept az Alföldről, még átalakítani sem kellett, hogy passzoljon a Reg-Enor étrendhez. A Reg-Enor kúrát sokan a fogyás miatt alkalmazzák, pedig többről szól, az emésztőrendszerünket segítjük nagyobb mennyiségű epetermelődés elősegítésével. Az epénk rendkívül nagy segítségére van a szervezetünknek, ha elengedő termelődik. Nos ezzel az étrenddel ezt igyekszünk elősegíteni. Az étrendről részletesebben a bemutatkozó oldalamon lehet informálódni.  

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...