Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pásztortarhonya Reg-Enor konyhájából

Pásztortarhonya Reg-Enor konyhájából
Pásztortarhonya Reg-Enor konyhájából
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy régi, egyszerű recept az Alföldről, még átalakítani sem kellett, hogy passzoljon a Reg-Enor étrendhez.

A Reg-Enor kúrát sokan a fogyás miatt alkalmazzák, pedig többről szól, az emésztőrendszerünket segítjük nagyobb mennyiségű epetermelődés elősegítésével. Az epénk rendkívül nagy segítségére van a szervezetünknek, ha elengedő termelődik. Nos ezzel az étrenddel ezt igyekszünk elősegíteni.

Az étrendről részletesebben a bemutatkozó oldalamon lehet informálódni.

 

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Savanyúságot lehet hozzá fogyasztani.

Uborkasalátát, káposztasalátát az étrendnek megfelelően elkészítve.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az állati eredetű zsiradékot, jelen esetben mangalica zsírt felolvasztjuk egy lábosban. A zsiradékon megpirítjuk a tarhonyát. Addig pirítjuk, míg kellemesen barnás lesz.
  2. A megpirult tarhonyához adjuk a vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Ha ez megvan, akkor hozzátesszük a pirospaprikát (fűszerpaprikát).
  3. Az apró kockára vágott burgonyát (sárga, Agria nagyon jó hozzá) hozzáadjuk a tésztához, és együtt kevergetjük. Hozzátesszük a felszeletelt kolbászt (füstölt kolbász). A dkg-ot nem kell követni, én ízlés szerint szoktam, még sose mértem le.
  4. Kicsit összepároljuk őket, beletesszük ízesítésnek a paradicsomot, paprikát (ez akár lehet kicsit csípős is)
  5. Fűszerezzük sóval, ételízesítővel (én már csak szárított zöldséget használok, a plusz ízt a paradicsom és a paprika adja).
  6. Felöntjük vízzel. Itt irányadónak írtam a 2 dl-t, annyi kell, hogy a tésztát bőségesen ellepje, de ahogy fő el a víz, lehet pótolni, tehát inkább picit kevesebb legyen, mint túl sok, különben levest fogunk főzni. :-)
  7. Készre főzzük (minden legyen benne puha). Ha kész, és kiszedtük az adagunkat, akkor még érdemes hozzá zsírt tenni 2-3 evőkanállal. Persze csak annak, aki követi az étrendet.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 11 412
elküldve: 0
receptkönyvben: 62
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Regenora

Mióta szakács: 2015.07.02.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kolbászos tarhonya, tarhonya kolbásszal, tarhonyás egytálétel, krumplistarhonya, tarhonya krumplival és kolbásszal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

887
mangalica zsír 2 ek
tarhonya 25 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fűszerpaprika 3 teáskanál
burgonya 1 közepes db
kolbász 10 dkg
víz 2 dl
ételízesítő 2 kávéskanál
0 ízlés szerint
paprika 1 közepes db
paradicsom 1 közepes db