r
Nosalty Logó

Pásztortarhonya Reg-Enor konyhájából

NS
Pásztortarhonya Reg-Enor konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

887
Kalória
29.3g
Fehérje
107.6g
Szénhidrát
37.1g
Zsír
264.2g
Víz
14.3g
Koleszterin
6.8g
Élelmi rost
7.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 887 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1776 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 184 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1388.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    869 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    107.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    264.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 887 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.6 g

Zsír

  • Összesen
    74.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2777.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    579 mg
  • Nátrium
    1738 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    215.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    528.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    643 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    621 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    458 micro
Összesen 1776 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    265 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 184 kcal

Elkészítés

  1. Az állati eredetű zsiradékot, jelen esetben mangalica zsírt felolvasztjuk egy lábosban. A zsiradékon megpirítjuk a tarhonyát. Addig pirítjuk, míg kellemesen barnás lesz.
  2. A megpirult tarhonyához adjuk a vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Ha ez megvan, akkor hozzátesszük a pirospaprikát (fűszerpaprikát).
  3. Az apró kockára vágott burgonyát (sárga, Agria nagyon jó hozzá) hozzáadjuk a tésztához, és együtt kevergetjük. Hozzátesszük a felszeletelt kolbászt (füstölt kolbász). A dkg-ot nem kell követni, én ízlés szerint szoktam, még sose mértem le.
  4. Kicsit összepároljuk őket, beletesszük ízesítésnek a paradicsomot, paprikát (ez akár lehet kicsit csípős is)
  5. Fűszerezzük sóval, ételízesítővel (én már csak szárított zöldséget használok, a plusz ízt a paradicsom és a paprika adja).
  6. Felöntjük vízzel. Itt irányadónak írtam a 2 dl-t, annyi kell, hogy a tésztát bőségesen ellepje, de ahogy fő el a víz, lehet pótolni, tehát inkább picit kevesebb legyen, mint túl sok, különben levest fogunk főzni. :-)
  7. Készre főzzük (minden legyen benne puha). Ha kész, és kiszedtük az adagunkat, akkor még érdemes hozzá zsírt tenni 2-3 evőkanállal. Persze csak annak, aki követi az étrendet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 50 p

Ez egy régi, egyszerű recept az Alföldről, még átalakítani sem kellett, hogy passzoljon a Reg-Enor étrendhez. A Reg-Enor kúrát sokan a fogyás miatt alkalmazzák, pedig többről szól, az emésztőrendszerünket segítjük nagyobb mennyiségű epetermelődés elősegítésével. Az epénk rendkívül nagy segítségére van a szervezetünknek, ha elengedő termelődik. Nos ezzel az étrenddel ezt igyekszünk elősegíteni. Az étrendről részletesebben a bemutatkozó oldalamon lehet informálódni.  

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...