Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pásztortarhonya lecsósan

Pásztortarhonya lecsósan
Pásztortarhonya lecsósan
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tarhonya, ami bejön a családomnak. Nyáron nagyon ügyes étel, mert hamar készen van.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Olajon megpírítjuk a tarhonyát.
  2. Közben felaprítjuk a paradicsomot, a paprikát és a kolbászt.
  3. Amikor megpirult a tarhonya, felöntjük vízzel (hogy kb. 2  ujjnyival ellepje).
  4. Betesszük a paprikát, a paradicsomot és a kolbászt.
  5. Lassú tűzön főzzük még kb. 25 percig.
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 23 032
elküldve: 3
receptkönyvben: 192
elkészítve: 13/15
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paprikás-paradicsomos pásztortarhonya, kolbászos tarhonya

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

horvathreka
horvathreka / horvathreka Tue, 2013-07-30 19:41

Számomra a hagyma kimaradt a receptből. Egy igazi magyaros étel nem készülhet hagyma nélkül. Ezért a tarhonyával együtt az apró kockákra vágott hagymát is megpirítottam. Ja és volt egy kis tál kisült kolbászzsírom, azt használtam. Isteni lett, köszi a receptet :).

helena26
helena26 / helena26 Wed, 2013-07-31 22:13

Az eredeti receptben nem szerepel a hagyma, de az ételen csak javíthat.
Én a kolbászt a megpírított tarhonyával még átsütöm,szinte serceg rajta,így kiadja a füstölt ízét,aztán jöhet a paradicsom és a paprika+ a víz és a fűszerek.Ma is éppen ezt készítettem.
Üdvözlettel:Helena

horvathreka
horvathreka / horvathreka Fri, 2013-08-02 16:54

Természetesen volt benne igazi füstölt kolbász is :) csak így a maradék kolbászzsírt is felhasználtam.
Üdv, Réka

helena26
helena26 / helena26 Sun, 2011-11-27 20:41

Én sem,inkább zsírt használok,főleg kacsazsírt. Az eredeti receptben olaj szerepelt ,ezért írtam azt.Nem kell mindent pontosan betartani egy receptnél. Szoktam én is felhasználni még jó füstölt szalonnabőrt is, az íze miatt,vagy szalonnát.Igy mindíg más íze van.

zabola
zabola Sun, 2011-11-27 19:11

A pásztor nem főzött olajjal...Jó kis zsír füstölt szalonnából, az kell ide!

502
tarhonya 250 g
paprika 3 db
paradicsom 3 db
lángolt kolbász 20 dkg
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint