r
Nosalty Logó

Párolt vöröskáposzta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty
Párolt vöröskáposzta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 122 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 976 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 38 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    230.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1352 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    40 micro
  • Lut-zea
    671 micro
Összesen 122 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2059.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    762 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    544 mg
  • Nátrium
    439 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205.3 g
  • Cukor
    132 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1841.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    907 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    935 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    620 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    291 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10818 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    320 micro
  • Lut-zea
    5372 micro
Összesen 976 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    80.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    424 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    13 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 38 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztát a külső leveleitől megszabadítjuk, félbevágjuk, torzsáját kiszedjük és legyaluljuk, majd enyhén besózzuk.
  2. Egy nagyobb lábasban az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, ezután a cukor felét karamelizáljuk.
  3. Rátesszük a káposztát, alaposan beleforgatjuk az olajba.
  4. Az ecetet és a maradék cukrot is hozzáadjuk.
  5. Fedő alatt, időnként kevergetve puhára pároljuk. Közben a meghámozott és vékony szeletekre vágott almát is hozzákeverjük a káposztához. (Ha szükséges, az elpárolgott vizet pótoljuk.)
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 50
  • Össznézettség: 216828
  • Feltöltés dátuma: 2007. november 26.

Ajánló

@{Sült kacsacombhoz:sült kacsacomb} illik.

Receptkategóriák

A Márton-napi újborkóstolás kihagyhatatlan szereplője, igaz, hogy csupán „mellékes” ez a szerep, azonban a sült kacsát nélküle elképzelni sem tudom.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Sziasztok, Németországban (Északon, Rostock környékén) nagyon sok sülthöz ez a köret, de baromi finom! Nekünk magyaroknak kicsit szokatlan, az tuti. Sok szószt is használnak, és higgyjétek el, ez a párolt káposzta a legfinomabb sült csülökhöz burgonyapürével...!

Törölt felhasználó

Nálunk ez dec.25-i ebéd. Kacsacomb,párolt vöröskáposzta,krumpli :) Egyik évben sikerült elég rendesen odaégetni,azóta van a mélyh?t?ben mirelitkáposzta,hátha megint baleset történik és nehogy kápi nélkül maradjunk. Szerencsére eddig nem volt rá szükség :D

Törölt felhasználó

Naná hogy a kacsa-libacombokhoz én is készitettem lila káposztát. bevallom, én kicsit "ressen" szeretem, ami nem találkozik a vendégek izlésével, mert a legtöbben inkább nagyon puhán szeretik. almával még nem csináltam, majd kipróbálom. az egészben az utálatos a reszelés....

Durcsó

Ugyanez a recept alkalmazható fehér káposztára is??

Törölt felhasználó

Fehér káposztából inkább így szoktam készíteni: http://nosalty.hu/dinsztelt_kaposzta_recept_2208 Nem adnék a fehér káposztához sem almát, sem pedig fahéjat. A receptem alapján inkább lila káposztából készítsd!

Durcsó

Oké : ) Köszönöm! (Jobban bejön a lila verzió, csak sajnos régóta fonnyadozik a h?t?ben egy fehér káposzta, és valamit csak kéne kezdeni vele... De legkés?bb karácsonykor lesz lila is!)

Törölt felhasználó

Kedves durcs lehet ezt vegyesen is csinálni fehér és lila káposztából is nagyon finom probáld ki

Törölt felhasználó

Szia Guszti! Tegnap megcsináltam ésnagyon jo lett. Nagyon szeretem magába is, de az igazi szerintem kacsával. Mind kettöt elöször csináltam és NAGY sikere lett. Nagyon jo az izesités ahogy leirtad :-)) Köszi Szandra

dagikajozó

Sziasztok! Én ?rölt köménnyel szoktam csinálni, fahéjjal még nem próbáltam. Nagyon bejön a családomnak

Szatyi

Sziasztok!Én is köménnyel csinálom és tálaláskor teszek rá tejfölt(erdélyi szokás)!Próbáljátok ki,megéri:-)

Olgis

Nálam sem maradhat ki a kömény. A torzsáját nem vágom ki, mert azzal együtt könnyebb gyalulni, nem esnek szét a levelek. Ezt csak a kezd? háziasszonyok miatt írtam.

Olgis

Olgi néni voltam.

lizabennet

Sziasztok, tegnap ez volt a menü csak egy kanál ecettel és fél üveg sörrel..isteni! Kacsacomb is jól sikerült, sörben párolva, a zsírjában sült krumplival...

Törölt felhasználó

Sziasztok, a fahéj és a kömény nem zárja ki egymást. S?t, mi egy kis szegf?szeget vagy szegf?borsot is szoktunk bele tenni (de azt teatojásban). A legjobb, ha a b? csipetnyi köménymagot egy vágódeszkán egy csepp olajban (így nem pattan el és az aromák is jobban kijönnek) frissen felvágjuk és úgy adjuk hozzá. Így nem harap rá senki és az íze pedig benne lesz. És persze a Márton napi liba és a karácsonyi kacsák után a januári disznótorosoknak is isteni kísér?je!

Jafar

Sziasztok! Én hurkához,és pecsenyéhez készítem.Kíváncsi vagyok,az illata egyenl?re mennyei! :))

Törölt felhasználó

Már ne is haragudjatok meg, de a piros káposzta párolás nélkül a legfinomabb.-legalábbis szerintünk.

Csabi57

Sziasztok!! Tegnap elkészítettem a leírtak szerint. Pompás - csak dicsérni tudom a kitalálóját. A kacsát nem ették olyan lendülettel , mint a párolt vkáposztát.Még egyszer köszi a receptet.

vritus

Én süt?ben sütöm a 'párolt' káposztát, egy tetejével leborított jénaiban. Nagyon finom és nem kell felette állni, csak középid?ben egyszer átforgatni.

Anikó-K-K

Köszi, a jó ötletet én is kipróbálom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 retro kiegészítő a nagymama konyhájából, ami ma is menő

Emlékszel még arra, milyen volt a nagymama konyhája? Cirádás díszítéssel megfestett tányérok, furcsa mintával hímzett feliratos falvédő, színes szalagfüggöny – a sort pedig még vagy egy tucat régi kiegészítővel tudnánk folytatni. Vajon ezek a dolgok tényleg divatjamúltak már, vagy egy kis kreativitással akár még egy mai, modern konyhát is fel tudnak dobni?

Masszi- Rigó Csilla

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.