Nosalty Logó

Márton-napi karamellás lilakáposzta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Mignon
Ezen a képen: Márton-napi karamellás lilakáposzta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 354 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1417 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 75 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    411.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    323.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    340 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    173 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2062 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    60 micro
  • Lut-zea
    1000 micro
Összesen 354 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    83.3 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1646.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    630 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    415 mg
  • Nátrium
    362 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.9 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1293.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1361 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    692 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    469 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8247 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    240 micro
  • Lut-zea
    4000 micro
Összesen 1417 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    86.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    434 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    13 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 75 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztát vékonyan felszeleteljük, az almát kb. 1 cm vastagra daraboljuk.
  2. Egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd hozzászórjuk a cukrot és addig kevergetjük, míg teljesen fel nem olvad.
  3. A cukros vajhoz keverjük a káposztacsíkokat és az almagerezdeket.
  4. Fűszerezzük, meglocsoljuk a balzsamecettel és jól összekeverjük.
  5. Fedő alatt közepes tűzön kb. 30 percig pároljuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
  6. Végül fedő nélkül pár perc alatt elforraljuk róla a maradék levet.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 63
  • 7 napos nézettség: 140
  • Össznézettség: 187553
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 11.

Ajánló

Tipp1: A köret készíthető a libasülttel egyszerre a sütőben is. Egy nagyobb (fül nélküli) serpenyőbe tesszük az összes hozzávalót, közepes lángon kb. 5 percig kevergetjük, míg a vaj el nem olvad, majd alufóliával letakarva 170 fokos sütőbe tesszük kb.1,5 órára. Tipp2: Ízlés szerint tehetünk még bele egy fej vékonyra szeletelt lilahagymát, valamint fahéj és szegfűszeg helyett kínai ötfűszer-keveréket is használhatunk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A Márton-napi libasült hagyományos kísérője a krumplipüré és a párolt káposzta. Idén úgy gondoltam, hogy újítok rajta egy picit, ezért kipróbáltam a Goodfood weboldal kicsit rendhagyó lilakáposztás receptjét. A karamellás vajban párolt káposztának nagyon finom selymes íze lett, amit pont jól kiegészített a balzsamecet visszafogott savanyúsága. Tökéletes párosítás!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

nagyon finom volt, koszonom!

Mignon

Örülök, köszi a visszajelzést! :) Üdv: Mignon

Törölt felhasználó

nekem is ízlett, ez az egyik kedvenc kajám, mióta olvastam ezt, csak így csinálom :), alkalmasint egy kicsit több almával...

Mignon

Kedves Svenska! Köszönöm a visszajelzést, nagyon örülök neki! Hétvégén a sült libához én is újra így készítettem a káposztát és ahogy te is írod, több almával, 5 szép nagyot tettem bele, nagyon fincsi lett! További jó sütés-f?zést neked, üdvözöllek: Mignon

evacili

Szerintem ez a legjobb párolt lilakáposzta.A fahéj,szegfüszeg,balzsamecet,barnacukor, valami különleges aromát ad a káposztának. Mióta rátaláltam, csak így csinálom, családom nagy örömére.

Mignon

Kedves evacili! Nagyon kedves vagy, köszönöm a visszajelzést! :) Igazán nagy öröm, hogy így megkedveltétek ti is ezt a finom köretet! Üdvözöllek: Mignon

santameva

igazán isteni lesz, ha nem vajat használtok, hanem kacsazsírt:-)

Törölt felhasználó

Ez a recept tokeletes:) Koszonom

Mignon

:))) Én köszönöm a visszajelzést! Üdv: Mignon

Törölt felhasználó

nagyon finom, én is több almát tettem bele. érdekes, h a végén se nem túl vajas, se nem túl édes, inkább könny? hatása van, pedig benne van egy kocka vaj :) férjem is odavolt, kicsit prágai íze volt.

Mignon

Nagyon örülök a recept sikerének, köszönöm kedves visszajelzésed róla! További jó sütés-f?zést neked, üdvözöllek: Mignon

Törölt felhasználó

Szuper ez az ízkavalkád! Köszönöm. Nálam a lilahagyma sosem hiányzik bel?le és nem almát, hanem aszalt szilvát teszek bele. Érdemes így is kipróbálni!

evacili

Gondolatunk találkozott, épp most lettem kész vele. Az alma mellé én is aszalt szilvát tettem bele. Nagyon finom lett!!!

nettunderke

Ez sima ecettel is elkeszitheto? Ugyanis en csak ezt hasznalok itthon, de szeretnem kiprobalni, viszont elrontani sem szeretnem mert vendegeknek lesz;

A konyha boszorkánya

Az ízek kavalkádja szó szerint! Isteni volt, szinte azonnal elfogyott, egyszer?en odavoltunk érte! Köszönöm szépen a receptet! ?

kólya edit

Most sütöm fél óra kevés, nyers-kemény fahéj nem kell bele, de babérlevél, köménymag és a többi igen. Sima ecet és citromlét használok. Valóban egy "kicsit" más. Üdv!

Kokó

Elkészítettem, nagy sikere volt a családban! A megszokott ízekt?l eltér, de épp ezért finom ízre és illatra is. Sokan idegenkednek ett?l a két f?szert?l(fahéj, szegf?szeg), ha húsokhoz, vagy épp káposztához kellene használni. Pedig érdemes kipróbálni. köszönöm a receptet!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!