r
Nosalty Logó

Márton-napi karamellás lilakáposzta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Mignon
Márton-napi karamellás lilakáposzta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 354 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1417 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 75 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    411.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    323.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    340 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    173 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2062 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    60 micro
  • Lut-zea
    1000 micro
Összesen 354 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    83.3 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1646.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    630 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    415 mg
  • Nátrium
    362 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.9 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1293.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1361 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    692 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    469 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8247 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    240 micro
  • Lut-zea
    4000 micro
Összesen 1417 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    86.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    434 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    13 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 75 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztát vékonyan felszeleteljük, az almát kb. 1 cm vastagra daraboljuk.
  2. Egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd hozzászórjuk a cukrot és addig kevergetjük, míg teljesen fel nem olvad.
  3. A cukros vajhoz keverjük a káposztacsíkokat és az almagerezdeket.
  4. Fűszerezzük, meglocsoljuk a balzsamecettel és jól összekeverjük.
  5. Fedő alatt közepes tűzön kb. 30 percig pároljuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
  6. Végül fedő nélkül pár perc alatt elforraljuk róla a maradék levet.
  • Receptkönyvben: 853
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 204515
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 11.

Ajánló

Tipp1: A köret készíthető a libasülttel egyszerre a sütőben is. Egy nagyobb (fül nélküli) serpenyőbe tesszük az összes hozzávalót, közepes lángon kb. 5 percig kevergetjük, míg a vaj el nem olvad, majd alufóliával letakarva 170 fokos sütőbe tesszük kb.1,5 órára. Tipp2: Ízlés szerint tehetünk még bele egy fej vékonyra szeletelt lilahagymát, valamint fahéj és szegfűszeg helyett kínai ötfűszer-keveréket is használhatunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Márton-napi libasült hagyományos kísérője a krumplipüré és a párolt káposzta. Idén úgy gondoltam, hogy újítok rajta egy picit, ezért kipróbáltam a Goodfood weboldal kicsit rendhagyó lilakáposztás receptjét. A karamellás vajban párolt káposztának nagyon finom selymes íze lett, amit pont jól kiegészített a balzsamecet visszafogott savanyúsága. Tökéletes párosítás!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek