Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomleves citromhéjjal

Paradicsomleves citromhéjjal
Paradicsomleves citromhéjjal
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A klasszikus paradicsomlé kicsit bolondított változata. Pikáns és üde a citromhéjjal.
Le kellett szednem a paradicsomot, nem volt még mind egészen érett, levesnek így is kiváló, kicsit savanykásabb - nem baj, sőt!
 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sűrített paradicsomból ugyanígy készül.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A  paradicsomot ezúttal forró vívbe dobtam, hámoztam, a húsát felaprítottam.
  2. Az olajból az egyik kanál liszttel híg, zsemleszínű rántást készítünk.
  3. Hozzáadjuk a paradicsomhúst a kicsorgott levével és 1 l vizet, a cukrot, a sót a citromhéjat (nagyon vékonyan hámozott négyzetcentiméteres darabokat, 5 - 6 darabot).
  4. Összeforraljuk, a kisrugóssal kavargatva tördeljük a paradicsomhús-darabokat.
  5. A tojásból a másik kanál liszttel, kevés sóval nokedlit keverünk, a levesbe szaggatjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 055
elküldve: 0
receptkönyvben: 57
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

Citromos paradicsomleves, pikáns paradicsomleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

212
paradicsom 1.2 kg
napraforgó olaj 0.5 dl
finomliszt 2 evőkanál
cukor 2 ek
2 kk
tojás 1 db
citromhéj 1 citromból nyert