r
Nosalty Logó

Paprikás újkrumpli- rakottan

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muszi
Paprikás újkrumpli- rakottan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 576 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2303 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 138 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1372.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    353 mg
  • Nátrium
    659 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 576 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.3 g

Zsír

  • Összesen
    128.7 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5488.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    1050 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    1410 mg
  • Nátrium
    2635 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    991.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    890 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    230 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    856 mg
  • Retinol - A vitamin:
    880 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    934 micro
Összesen 2303 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyák héját letisztítjuk, majd vékony karikákra vágjuk.
  2. Egy tálba összekeverünk lisztet őrölt paprikával, delikáttal, apróra vágott petrezselyemzölddel.
  3. Ebbe a keverékbe mártjuk meg a burgonyakarikák egyik oldalát, majd kivajazott tepsiben tetőcserépszerűen sorba rakjuk őket, lisztes oldalukkal felfelé.
  4. Erre teszünk néhány karika kolbászt, a szeletelt főtt tojásokat, majd a tejfölt is eloszlatjuk rajta. Erre még egy sor lisztezett krumplikarikát teszünk.
  5. Ha kész, akkor alufóliával lefedjük és addig sütjük, míg meg nem puhul.
  6. Ha már puha, akkor reszelt sajttal megszórjuk és még néhány percre visszatoljuk a sütőbe.
  7. Ha megpirult a tetején a sajt, kivesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10126
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 15.

Ajánló

Ízletes variáció a megszokott rakott krumplira.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet én találtam ki, és mivel nem voltam benne biztos, hogy finom lesz, elég keveset csináltam belőle, sajnos. Legközelebb biztosan többet csinálok. A lisztes keverék bundaként sült rá a krumpliszeletekre.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...