Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paprikás krumpli 4. -húsmentes

Paprikás krumpli 4. -húsmentes
Paprikás krumpli 4. -húsmentes
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Habár falusi lány volnék, nem nagyon rajongok a füstölt kolbászos változatért. Ez sokkal könnyebb, és néhány kivételtől eltekintve a Férjem is hajlandó kolbász vagy virsli hozzáadása nélkül megenni.

hozzávalók / 4 adag

A paprikás krumplihoz

A galuskához

ajánlat

Vegyes vágott savanyúsággal és egy kis friss puha kenyérrel az igazi.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apró kockára, a krumplit nagyobb kockákra vágjuk.
  2. A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, a tűzről félrehúzva pirospaprikát, egy kevés borsot és kb 1 púpos tk sót adunk hozzá. Mellédobjuk a gerezd paradicsomot és a karika paprikát is. Öntünk alá 1 dl vizet, és 15 perc alatt összepároljuk.
  3. Párolás után hozzáadjuk a kockára vágott krumplit és annyi vizet, hogy kényelmesen ellepje. (Szükség esetén utánsózhatunk.)
  4. Ha a krumpli majdnem jó, a tojást egy tojásnyi vízzel, csipet sóval és a liszttel galuskatésztává keverjük. Pár percre állni hagyjuk, majd a paprikás krumpliba szaggatjuk. Néha keverjük át közben, nehogy nagyon összeragadjanak a galuskák.
  5. Pár percig még rotyogtatjuk, hogy a galuskák átfőjenek.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 7 515
elküldve: 0
receptkönyvben: 50
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Mióta szakács: 1970.01.01.
recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

húsmentes paprikás krumpli, paprikás krumpli nokedlivel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

258
vöröshagyma 1 kis fej
burgonya 6 db
napraforgó olaj 2 ek
fűszerpaprika 1 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
paradicsom 1 kis db
paprika 0.25 db
víz 1 dl
tojás 1 db
finomliszt 12 dkg