r
Nosalty Logó

Paprikás csirkemellfilé

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
toroltfelhasznalo-199615
Paprikás csirkemellfilé
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
grill
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 399 kcal
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1598 kcal
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 159 kcal
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.8 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1159.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    457 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    159.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    787 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 399 kcal
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.3 g

Zsír

  • Összesen
    91.9 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    567 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4639.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    1193 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    1828 mg
  • Nátrium
    1253 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    638.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    835 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    241 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    452 mg
  • Retinol - A vitamin:
    532 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3149 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 1598 kcal
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    466.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    93 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 159 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellfilét vízszintesen elfelezzük, de óvatosan! Még az így kapott darabokba bemetszéseket teszünk, tehát ügyeljünk, hogy mindkét fele elég vastag maradjon.
  2. A felezett csirkemellfiléket bemetsszük, de nem vágjuk át teljesen. Kívül belül sózzuk!
  3. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  4. A csirkemell darabokat megtöltjük egy-egy vékony szelet kaliforniai paprikával, egy-egy szelet füstölt sajttal és mozzarellával.
  5. A tepsibe teszünk kókuszzsírt vagy bármilyen olajat, zsiradékot. Egymás mellé belehelyezzük a kis töltött csomagokat. A tetejét megszórjuk petrezselyemmel, és alufóliával lefedjük, amit néhány helyen megszúrunk.
  6. Fél órán át sütjük 200 fokon. (Alsó-felső sütés, ha van ilyen opció.)
  7. Fél óra elteltével kivesszük, a fóliától megszabadítjuk, és a trappista sajtot ráreszeljük. (Ha maradt füstölt sajt vagy mozzarella, akkor azt is rárakhatjuk.)
  8. További 20-30 percig sütjük ugyanazon a hőmérsékleten. (Amennyiben van ilyen opció, átállíthatjuk grillezősre a sütőt, így a sajt jobban pirul.)
  9. Körettel tálaljuk. Például főtt rizzsel és spenóttal.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1174
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
toroltfelhasznalo-199615 43 recept

Csirkét eszek csirkével. Ez most nagyon nagy sikert aratott. Főtt rizzsel és spenóttal tálaltam.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!