Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Papírban sült hal

Papírban sült hal
Papírban sült hal
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egyszerű receptre vágytam, ami nem jár különösebb rumlival. A papír miatt (ha ügyesek vagyunk) nem kell tepsit sikálni.  :)
A családban nagy sikert aratott a recept, remélem, nektek is ízleni fog.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

hozzávalók / 3 adag

  • tengeri halfilé
  • 1 tk fehérbors
  • 1 dl olaj
  • zsírpapír

Uborkamártáshoz:


  • 8 dl tejföl
  • 4 cikk fokhagyma
  • 1 kígyóuborka
  • 1 tk fehérbors

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halat megmossuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A zsírpapírokat megkenjük egy kevés olajjal, majd a papírcsomagok végeit behajtjuk.
  2. Sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Párolt rizzsel körítjük és uborkamártással.
  3. Az uborkamártáshoz a hozzávalókat felkockázzuk, majd alaposan összekeverjük. (Én pirospaprikával is kiegészítettem a receptet, adott neki egy plusz ízt.) Tálalásig a hűtőben tároljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 29 541
elküldve: 15
receptkönyvben: 416
elkészítve: 11/16
Facebookon megjelent: -

szakács

viktoria7

Mióta szakács: 2010.09.01.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

papírban sült hal, egyszerű sült hal zsírpapírban sütve

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gyöngyi 4
Gyöngyi 4 Sat, 2012-11-10 19:56

Szia!Jól néz ki! A kérdésem a következő lenne,a halat fagyasztva kell becsomagolni? Megköszönném a választ!

viktoria7
viktoria7 / viktoria7 Mon, 2010-09-13 18:28

A papírt mint egy zsákot úgy használom...(párolódik benne) A sütőpapír is jó. 150/60 fokos sütőben készítettem. Jó étvágyat mindenkinek!

tims
Tims / tims Sat, 2010-09-11 09:00

Szuper ötlet! Nekem mindig szétesik a halszelet! Na így ki fogom próbálni! Köszi!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-09-10 19:43

Kedves Viktória!
Telitalálat ez a recept! Mennyire kézenfekvőnek tűnik, és hogy nem jutott eszembe (eszünkbe)..... Szuper!
Már csak azt nem tudom, hány fokra kell állítani a sütőt?
üdv. hami

laraed
Edit / laraed Fri, 2010-09-10 17:05

Kedves Viktória ! Az lenne a kérdésem , hogy teljesen becsomagolod a halat vagy csak tepsinek használod a papírt? Üdv Edit

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-09-10 17:02

Pompás egy halétek! A zsírpapír helyett a sütőpapír is megteszi?

iceflower
iceflower / iceflower Fri, 2010-09-10 16:55

Ez nagyon jól hangzik! Én sokszor készítek halat, és igyekszem változatosan feltálalni, úgyhogy ezt a receptet biztosan ki fogom próbálni. Köszi!