Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ropogós reszelt sajtgolyók

Ropogós reszelt sajtgolyók
Ropogós reszelt sajtgolyók
15 perc / előkészület: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt!

Finom lehet még csipetnyi borssal, petrezselyemmel, zöldfűszerekkel megbolondítva is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. A sajtot lereszeljük egy kis lyukú reszelőn.

  2. Összekeverjük a liszttel és a tojással.

  3. Dió nagyságú golyókat formázunk belőle /kb. 20 db/.

  4. Forró olajban percenként megfordítva kisütjük. Jó étvágyat!


 

  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 33
össznézettség: 181 971
elküldve: 41
receptkönyvben: 1 524
elkészítve: 102/121
Facebookon megjelent: 1

szakács

DiaNatura

Mióta szakács: 2012.05.08.
131 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tejtermékből
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: sós süti
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos falatka, sajtos gömböcske, mini golyó reszelt sajtból

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Berezvik
Berezvik Tue, 2014-07-22 20:43

Nagyon jó lett! Köszönjük!
Receptkiegészítés: 1-2 fokhagyma belenyomva jót tesz neki
Illetve én sót és borost adtam még a golyókhoz.
Extra pedig, ha egész sajtot teszel egy-egy golyó közepébe, akkor finya sajttal töltött sajtgolyóid lesznek. :)
Üdv

Harmadik2011
Harmadik2011 Sun, 2013-01-27 10:01

Szeretettel küldöm, szíves felhasználásra!
Hasonló, de mégis más - sajtgombócoknak a receptjét. Itt csak a tojásnak a fehérjét használom fel, azt is keményre felverem! Abba teszem bele a reszelt sajtot, de lisztet nem teszek bele, csak felaprózott petrezselymet, őrölt fekete borsot és ízlés szerint sót. Összekeverem, olyannak kell lennie az állagának, mintha krumpipüré lenne!
Forró - majd mérsékelt olajban készre sütöm, de úgy, hogy beolajozott kanállal adagolom a sülő olajba.
Ha ezt készítek, akkor a "kisérője" a rántott gomba, -karfiol és mellé zöldborsós rizst kínálok. No, meg savanyúságot.
Szíves felhasználásul! - Bojana*

diavega
DiaNatura / diavega Thu, 2012-10-11 20:00

Örülök nagyon, hogy kipróbáltad és hogy ízlett!:)
Köszönöm, hogy megírtad!
Üdv, Dia

KMariann
KMariann Sun, 2012-09-23 19:01

Most este elkészítettem, nekem nagyon tetszett. Főleg, hogy ilyen gyorsan, egyszerűen elkészíthető, miközben finom és mutatós. Magában kóstoltam meg, de szerintem köret mellé vagy salátához is jól illene.

diavega
DiaNatura / diavega Sun, 2012-09-23 20:53

Kedves Mariann!
Nagyon örülök hogy elkészítetted és köszönöm szépen, hogy megírtad!:) Igen, magában is nagyon finom, én főzelék mellé szoktam készíteni, de salátához egy szuper ötlet!!!!:)
További szép estét!
Üdv, Dia

822
sajt 15 dkg
finomliszt 10 dkg
tojás 2 db
napraforgó olaj 3 dl