r
Nosalty Logó

Palotai uborkás csirke

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Palotai uborkás csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 256 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1020 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 82 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1316 micro
  • β-karotin
    3145 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 256 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    98 g

Zsír

  • Összesen
    45.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    366 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1895.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    1060 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    889.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1425 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    375 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    5265 micro
  • β-karotin
    12580 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    411 micro
Összesen 1020 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    429 micro
  • β-karotin
    1026 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 82 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst felcsíkozzuk. A zsírban megpirítjuk a felkockázott hagymát, majd hozzátesszük a felszeletelt répát, és néhány perc után a húst is.
  2. Amikor a hús már kifehéredett, leöntjük az uborkalével és 2 dl vízzel. Így teljesen puhára pároljuk, majd beletesszük a felszeletelt uborkát, sózzuk, borsozzuk, a citromhéjjal és a korianderrel ízesítjük.
  3. Végül tejfölös, lisztes habarással besűrűsítjük, és már kínálhatjuk is.
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4010
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 02.

Ajánló

Rizs, esetleg nokedli.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szintén az interneten találtam ezt a receptet. Az eredetiben fél tyúk szerepel. Sajnos nálunk nincs házi tyúk, ezért én csirkemellett használtam helyette. Remek recept, érdemes kipróbálni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...