Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Palotai uborkás csirke

Palotai uborkás csirke
Palotai uborkás csirke
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szintén az interneten találtam ezt a receptet. Az eredetiben fél tyúk szerepel. Sajnos nálunk nincs házi tyúk, ezért én csirkemellett használtam helyette. Remek recept, érdemes kipróbálni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Rizs, esetleg nokedli.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst  felcsíkozzuk. A zsírban megpirítjuk a felkockázott hagymát, majd hozzátesszük a felszeletelt répát, és néhány perc után a húst is.
  2. Amikor a hús már kifehéredett, leöntjük az uborkalével és 2 dl vízzel. Így teljesen puhára pároljuk, majd beletesszük a felszeletelt uborkát, sózzuk, borsozzuk, a citromhéjjal és a korianderrel ízesítjük.
  3. Végül tejfölös, lisztes habarással besűrűsítjük, és már kínálhatjuk is.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 406
elküldve: 0
receptkönyvben: 75
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

EperUK

Mióta szakács: 2010.05.31.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ecetes uborkával párolt csirkefalatok, uborkás-répás csirkemell

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

248
csirkemell filé 400 g
vöröshagyma 2 közepes fej
sárgarépa 1 nagy db
kovászos uborka 1 db
kovászos uborka lé 1 dl
tejföl 1 dl
finomliszt 1 púpozott ek
citromhéj 1 kk
koriander 1 késhegynyi
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
libazsír 1 ek
víz 2 dl