Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós pávaszem

Diós pávaszem
Diós pávaszem
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy kedvencünk. Gyors és ízletes.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk, kb. fél deciben. A zsírt a liszttel és a többi hozzávalóval elmorzsoljuk és a tejjel jól kidolgozzuk. Lehet, hogy kell hozzá kis tej vagy kis liszt, ezt gyúrás közben úgyis látjuk. Könnyű linzer jellegű, de puha tésztánk lesz, amivel nagyon könnyű dolgozni.
  2. Kinyújtjuk akkorára, hogy a hossza a tepsivel megegyezzen, a szélessége pedig másfélszer akkora legyen. Három részre vágjuk, és megkenjük egyesével lekvárral, én nem szoktam sajnálni, akár fél üveg lekvárt is lehet bele tenni.
  3. A két szélén tekerünk 2-3-szor úgy, hogy a közepén maradjon kb. 3 cm.
  4. A kikent tepsibe helyezzük.

Tetejére

  1. A tojások fehérjét felverjük a cukorral, óvatosan belekeverjük a diót és a citromhéjat.
  2. A feltekert sütikék tetején egyenletesen elosztjuk a habot. 180 fokon 20-30 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 13 227
elküldve: 3
receptkönyvben: 57
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Tamianya

Mióta szakács: 2013.05.17.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós süti, diós tekercs, diós lekváros sütemény

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Klari3
Klari3 Sun, 2014-05-25 18:15

Régi kedvenc,de már elfelejtkeztem róla,na majd most visszahozzuk,köszi a receptet.

659
finomliszt 30 dkg
sertészsír 10 dkg
élesztő 1 dkg
cukor 1 teáskanál
citromhéj 1 citromból nyert
tej 0.5 dl
lekvár/ dzsem 5 ek
cukor 15 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
dió 15 dkg
tojásfehérje 3 db