Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós szelet Angie konyhájából

Diós szelet Angie konyhájából
Diós szelet Angie konyhájából
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy fontos eseményre készült a süti.

hozzávalók / 5 adag

tészta

krém

Szólj hozzá!

elkészítés

tészta

  1. A tészta hozzávalóit jól eldolgozzuk, és két részre osztjuk, majd elnyújtjuk, és az egyiket olajjal kikent tepsibe tesszük.

krém

  1. A tojás fehérjéket kemény habbá verjük, a sárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a rumot, a diót és a habot.
  2. A tésztát lekenjük a lekvárral, majd a tölteléket eligazítjuk, erre a másik tészta jön, villával megszurkáljuk, és 180 fokon 30 percet sütjük.
  3. A tetejére mázat kenünk. Porcukrot a citromlével kikeverjük, lehet olvasztott csokit is, ki mit szeretne.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 708
elküldve: 1
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

dió töltelékes süti, sütemény dió töltelékkel, diós sütemény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

824
tojássárgája 2 db
cukor 5 dkg
margarin 10 dkg
finomliszt 35 dkg
lekvár/ dzsem 5 ek
tojás 2 db
cukor 10 dkg
rum 1 ek
dió 15 dkg