Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paleolit gofri

Paleolit gofri
Paleolit gofri
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy könnyen elkészíthető, finom desszertre vágytam. Szinte olyan, mint az igazi.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat egy keverőtálban összekeverjük, majd ráütjük a tojást, és tovább keverjük.Annyi vizet adunk hozzá, hogy palacsintatészta sűrű masszát kapjunk
  2. Előmelegített gofri sütöben egy-két perc alatt készre sütjük.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 43 426
elküldve: 29
receptkönyvben: 310
elkészítve: 8/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Paleolitlife

Mióta szakács: 2013.02.20.
3 recept

egyéb elnevezések

paleo waffel, gluténmentes gofri, diétás gofri

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nahalkap
nahalkap Wed, 2017-05-24 18:02

Ez a recept egyszerűen tökéletes! :-) Sokkal finomabb, ízesebb, mint a fehérvlisztből készült eredeti gofri. Nekem csak gesztenyelisztem volt itthon, így a tészta mandulát nem látott nyomokban sem, de így is isteni lett! :-) Kb. 5 perc alatt össze lehet dobni a tésztát, még ennyi, mire kisül, így nagyon gyorsan el lehet készíteni. Én Bionella mogyorókrémet és kis növényi tejszínhabot csíkoztam rá, megszórtam negyedbe vágott friss eperrel, tökéletes volt! Egy darabtól jól laktam! :-)
Nagyon köszi a receptet!

lumiere
lumiere / lumiere Mon, 2015-01-05 12:20

Nem vagyok még profi gofri sütő, ezért kérdezem, hogy nem kell bele semmilyen édesítő?

Nuala
Nuala Thu, 2015-05-28 22:10

Szia Lumiere! Én most csináltam meg először ezt a receptet, és raktam bele por eritritet. Amikor megvettem, akkor kristályos volt az eritrit, de kávédarálóval szépen porcukorrá őröltem, így nem ropog a fogunk alatt.
Szerintem azért lett kihagyva a receptből az édesítő, mert a paleo diétában minimálisra kéne csökkenteni a cukorbevitelt, meg le kellene szokni az édes ízről, de én nem tudok lemondani az édesről, sőt nem is akarok, úgyhogy én eritrittel ízesítettem gondolatom szerint.
A tetejére pedig avokádós 'Sütőtök' féle paleo pudingot kentem:
http://www.nosalty.hu/recept/paleo-csokipuding-avokadobol

Lolita
Lolita Wed, 2014-07-02 09:46

Remek recept, egyszerű és finom is! Köszi!
Mandula liszt helyett darált mandulával elkészítve is tökéletes. Nekem sem ilyen világos, de az íze!!!!

peekaboo
Peekaboo / peekaboo Sat, 2014-04-26 21:25

Neked hogyhogy ilyen világos lesz? Én most csináltam meg másodjára és nekem sokkal barnám (a gesztenyeliszt miatt)
illetve nekem sose lesz ropogós... a tiéd az? :)
Egyébként finom :)

ulpius
ulpius Sat, 2013-04-06 18:22

Köszönjük a receptet, nagyon szeretjük, sűrűn el is készítjük. :) Banánnal és fahéjjal szoktuk megtölteni, nagyon fincsi.

237
gesztenyeliszt 9.5 dkg
mandulaliszt 1 dkg
1 csipet
szódabikarbóna 0.5 kk
tojás 1 db
olívaolaj 1 ek
víz 1 dl