Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Palacsinta ahogy Nerovedova készíti

Palacsinta ahogy Nerovedova készíti
Palacsinta ahogy Nerovedova készíti
60 perc / előkészület: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igen gyakori nasinak számít nálunk a palacsinta, a legkülönbözőbb töltelékekkel ellátva. Ez a recept igen egyszerű, a szódavíznek hála könnyű és a benne található olajnak köszönhetően le sem ragad. Jó étvágyat hozzá.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat alaposan csomómentesre keverjük.
  2. Kb. 1 órát hagyjuk pihenni.
  3. A forró serpenyőben kisütjük. Egy kenőtollal alkalmanként megkenjük a serpenyőt.
  4. Megtöltjük lekvárral, kakaóval, túróval vagy amivel szeretnénk.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 887
elküldve: 1
receptkönyvben: 80
elkészítve: 7/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Nerovedova

Mióta szakács: 2012.04.29.
40 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

palacsinta egyszerűen, palacsinta, palacsinta alaprecept, palacsintatészta

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Akiteki
Akiteki Mon, 2012-07-02 11:51

Most ebben mi a recept? Mindenki így csinálja. Vagy nem, mert én utálom az olaj ízét benne, sosem teszek süteménybe olajat.

terranova56
terranova56 Thu, 2014-10-16 16:50

"Mindenki így csinálja. Vagy nem" na ez benne a recept, te vagy nem így csinálod, az a te recepted, egyébként kíváncsi volnék rá, te olaj helyett mit használsz? Én vagy zsírt (sertés, vagy baromfi) vagy olajat, vagy margarint, vagy vajat éppen ami van otthon, extra szűz olivát még sosem használtam, ja és mogyoróolajat sem, mármint a palacsintához

vcsuka
pussycat / vcsuka Mon, 2012-07-02 15:05

Eloszor is ez nem igazan sutemeny, hanem ez palacsinta, amit altalaban olajjal szokas kesziteni. Ha te nem szereted az olajat a palacsintaban, akkor te nem szereted a palacsintat, vagy lehet, hogy te vajjal keszited? Nekem pedig az hangzik furcsanak.

Fsly
Fsly Mon, 2012-07-02 13:17

Szerintem tévedsz. Nem mindenki csinálja így, pl. én soha nem teszek bele tejet, és szóda helyett is vizet szoktam, mert úgy is tökéletes lesz. Néha sütőport is adok hozzá, de ez sem kötelező.
A recept benne az, hogy leírja, ő hogyan és miből készíti a palacsintát. Nyilván aki tudja, nem nézi meg ezt a receptet.
Üdv: Fsly

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-07-02 08:26

Nagyon guszta a képen a palacsinta.:-))
Legközelebb, a nagy hőség elvonulása után,- e módszer szerint próbálom ki, köszönöm szépen.:-))

Éva-Anyóca

nerovedova
Nerovedova / nerovedova Mon, 2012-07-02 15:11

Kedves hozzászólók! :)

Köszönöm a kedves szavakat. :)
Én azt hiszem mazohista vagyok, mert ebben a melegben is képes vagyok sütni-főzni a szeretteim nagy örömére. :)
Jó étvágyat kivánok a palacsintákhoz, ha majd elkészítitek. :)

Üdv: Gabi

terranova56
terranova56 Thu, 2014-10-16 16:37

Szerintem jó a recept, ha valakinek van saját, az csinálja úgy. Azért megosztanék egy tapasztalatot, ez véletlen volt, a tésztának csak a felét sütöttem ki, a másik felét másnap csináltam meg, hát sokkal finomabb lett mint előző nap. Azóta, ha előre tervezek, egy nappal előre elkészítem a tésztát. Egy apró észrevétel, a 6 tojást kicsit soknak tartom

kicsivik
kicsivik / kicsivik Mon, 2012-07-02 22:48

Kedves nerovedova! A 60 dkg liszt láttán én is rögtön arra gondoltam, hogy ebben a hőségben nem kis meló ekkora mennyiségű palacsit kisütni! Minden elismerésem a tiéd! :-) Én is így szoktam készíteni- szódával, olajjal. Eleinte nem vettem komolyan a sütés előtti pihentetést, de aztán beláttam, hogy jót tesz neki.
Üdv: Viki

859
finomliszt 60 dkg
tojás 6 db
tej 1 l
szódavíz 0.5 l
napraforgó olaj 1.5 dl
1 csipet
cukor 0.5 teáskanál