r
Nosalty Logó

Palacsinta 4. - gluténmentes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Cafika
Palacsinta 4. - gluténmentes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A palacsinta tésztához

A töltelékhez

Összesen 805 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A palacsinta tésztához

A töltelékhez

Összesen 1610 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A palacsinta tésztához

A töltelékhez

Összesen 236 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    849.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 805 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    64.4 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1699.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    471 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    366 mg
  • Nátrium
    737 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.9 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    315 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    497 micro
Összesen 1610 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 236 Kcal

Hozzávalók

A palacsinta tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A palacsinta tésztához

  1. A tojásokat villával habosra keverjük.
  2. Egy tálba beleöntjük a lisztet, lassan kevergetve hozzáadjuk a tejet, és csomómentesre keverjük.
  3. Ehhez hozzáadjuk az olajat, a pici sót, elkeverjük.
  4. Végül hozzáadjuk a tojásokat.
  5. Az egészet jól összekeverjük, majd 20-30 percet állni hagyjuk.
  6. Ha a palacsintatésztánk nagyon sűrűvé vált, adhatunk hozzá még egy kevés tejet.
  7. Teflonos serpenyőbe beletesszük a vajat, mikor már forró, egy merőkanálnyi tésztát a közepére csorgatunk, utána gyorsan, körkörös mozdulattal, a serpenyőt ferdén tartva elfolyatjuk a tésztát az egész felületen.
  8. Mikor az alsó fele már aranysárga, megfordítjuk, és készre sütjük.
  9. Addig járunk így el, amíg el nem fogy a tésztánk (nem kell utána vajazni a serpenyőt).
  10. Tetszőleges töltelékkel megtöltjük, és melegen tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 37062
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 27.

Ajánló

Lekvárral, pudinggal, nutellával, túrós töltelékkel stb. töltjük. Megjegyzés: Ebből az adagból kb. 5-6 palacsinta lesz. Függ persze a serpenyő méretétől is. Én eleve már dupla adagot készítek. Imádom másnap hidegen is, feltéve, ha marad.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az x-edik palacsinta próbálkozásom (az ehetetlentől a csúnyáig..), és végre ez a recept bevált!!! Gyors, finom és isteni!! Igaz, nem olyan vékony, mint búzalisztből, de ez a finomságán csak javít. Az ismerősök nem is vették észre hogy GM, csak: "jéé, te is eszel?" -volt az első reakció. Naná, hogy eszem, mert GM.

Hozzászólások (19)

P.

Már mentettem is, hamarosan jön egy barátunk, akinek majd ilyeneket kell f?znöm. :-) Köszi!

Cafika

hùùùùùù, ez nagy megtiszteltetès !! kòszònòm a kiemelèst :)

Cafika

Gargoyle, nagyon kedves tòled, hogy glutènmentesen fòzòl a baràtod kedvèèrt !!! biztosan nagyra èrtèkeli !!! sok puszi :)

Törölt felhasználó

Kedves Mindannyian! Köszönöm a sok hasznos tanácsot, GM-receptet. 38 és 19 éves fiaim pár hónapja "lettek" lisztérzékenyek, ráadásul még a diabetes diétával is össze kell passzítanunk. A kenyérsütést még nem tudtam megoldani (kész kenyérport nem tudom megvenni): kukorica és/vagy rizslisztb?l tudtok-e jó kenyérreceptet ajánlani? Fenti receptekre a Kanadában él? sógorn?m hívta fel a figyelmemet, ill. küldte el a hozzáférést. Lám, a nagyvilág is figyelemmel kíséri kedves, segít? szándékotokat. Köszönjük, hála érte!

Cafika

kedves Csicsada, gyorsan ezt a cimet tudom kùldeni, én még nem pròbàltam ki az itt talàlhatò kenyérreceptet. de szerintem sikerùlnie kell. sok kitartàst ès tùrelmet a kisèrletezéshez !! http://www.elelmezes.hu/szamok/06/12/16.htm tòbb jotanàcs is olvashatò ezen az oldalon remélem hasznodra vàlik!! puszi,ùdv. Cafika

Cafika

hasznàlhatsz hajdina-, amarant-lisztet, gesztenye-lisztet is. èn ha keverem a lisztet teszek mèg hozzà mindig burgonya-, kukorica-kemènyìtòt. a kemènyitòtòl jobban òsszeàll a tèszta is. a glutènmentes lisztkeverèk mindig tòbb vizet kèr, mint a buzaliszt, ès elbìr tòbb èlesztòt ill. sùtòport(glutènmentest !!), ès egy kanàlka szodabikarbonàt is lehet tenni a sùtòpor helyett (vagy fele-fele arànyban). a sùti tèsztàk is àltalàban folyosabbak, mint a buzalisztes, de nem baj. pl. a kenyèrnèl, a kelesztès utàn jo nedves kèzzel dolgozz, szuperul lehet formàzni a tèsztàt. kisèrletezni kell !! Csicsada majd jelentkezz, hogy sikerùlt !! sok sikert

Törölt felhasználó

Kedves Cafika! Nagyon szépen köszönöm a segítséget és a kedves biztatást! Hatalmas segítség már eddig is a sok-sok gluténmentes recept. Ez az oldal szuper! Ezer hála és köszönet! Jelentkezem, mit sikerült összehoznom. Pusz: csicsada

Törölt felhasználó

Sikerült! Hónapok óta el?ször ettek fiaim ehet?, finom, mutatós, porhanyós, pillekönny? stb. KENYERET! Nagy a boldogság! Fényképen is megörökítettem, ha kíváncsiak vagytok rá (és ha van lehet?ség fotót beküldeni). Cafika által javasolt weboldalon talált gm-recept alapján sütöttem a kenyeret. Köszönet, Cafika!

Cafika

Csicsada !!! nagyon nagyon òrùlòk, hogy sikerùlt !!!! a receptet a kèppel egyùtt okvetlen rakd fel a nosalty-ra !! tovàbbi jo sùtèst-fòzèst !! puszi

Törölt felhasználó

Kedves Cafika! Kipróbáltam a palacsinta receptet: tényleg isteni és nekem finomabb, mint a hagyományos búzalisztes! Viszont lenne kérdésem: Barbara kelt tésztához való lisztem volt itthon, azzal készítettem el. S?r?, kissé kocsonyás jelleg? tésztát kaptam - ami csak annyiban okozott gondot -, h. nehezen lehetett formára kenni a palacsintasüt?ben. Alig folyt a tészta, kanállal kellett eligazgatnom. Ez normális? V. próbáljam legközelebb más liszttel készíteni? V. higítsam még a tésztát folyadékkal? Válaszodat köszönöm!

Cafika

Szia Hajnalka, nagyon örülök, hogy ízlett !!! :) igen, a liszt fajtájától függöen eltérhet a tészta sürüsége. én dr. Shär lisztet szokok általában használni. öszintén, vékony palacsintát nekem sem sikerült készíteni. de szerintem a tied nagyon sürü lett, legközelebb próbáld meg higítani, esetleg tegyél egy merökanállal külön a tésztából, higítsd tejjel, és próbáld kisütni, nehogy aztán az egész tészta kárba menjen, ha esetleg leragadna. lehethogy a kelt tésztához máshogy keverik a lisztet, és ezért lett kocsonyás, esetleg próbáld legközelebb nem kelt tésztához való liszttel, vagy próbáld higítani. én ezt a Barbara lisztet nem ismerem. remélem tudtam segíteni, jó sütést - fözést, üdv.Évi

Törölt felhasználó

Kedves Évi! Köszönöm a választ és az ötletet! Legközelebb v. higítom v. veszek Shar lisztet! A bíbel?dést mindenképp megérte a palacsinta, mert tényleg nagyon finom volt, egy darab se maradt bel?le már (pedig dupla adagot csináltam). A gyerekeim is inkább ezt ették volna :-D A lisztekkel még én is most ismerkedem csak, alig 2 hónapja derült ki nálam a lisztérzékenység. Köszönöm a receptet! Üdv, Hajni

Törölt felhasználó

itt egy másik GM palacsinta recept, amit nem lehet elrontani! 1 tojás, 2 dl tej, 3 púpozott ek kukorica keményít?, csipet só, csipet vaníliás cukor. kb. 7 db lesz bel?le, és tényleg nagyon finom, és egyszer?!

Cafika

Kedves Faniko88, kedves töled, hogy megosztottad velünk GM palacsinta receptedet !! legközelebbi alkalommal kipróbálom. üdv. Évi

Lillus-M

Megdicsérem a palacsintádat is mert ez is nagy kedvencünk. Szerintem sokkal jobb mint a hagyományos palacsinta. Én rizstejjel készítem mert nem használunk tehéntejet, de azzal is jól sikerül és még másnap is remek az állaga, ellentétben pl. a készen kapható GM palacsintaporral.

Cafika

szia Lillus, nagyon szépen köszönöm a dícsérö szavakat :-), örülök, hogy ízlik nektek is, mert nálunk is nagy kedvenc a palacsinta. üdv. Évi

Törölt felhasználó

Kedves Cafika, Nagyon köszönöm neked azt az "X" próbálkozást. A recepted alapján nekem így már az els? palacsintám nagyon finom lett. El?ször kukoricaliszttel és mandulatejjel, másodszor hajdinaliszttel és kecsketejjel készítettem. Mindkett? nagyon jó, a második talán kicsit ízesebb lett. Még biztosan sokszor fogom sütni. Annyi a tapasztalatunk, hogy meg kell aznap kenni a töltelékkel, és akkor fogyasztható másnap is, mert üresen másnap töredezik (a kukoricás jobban, mint a hajdinás). Nagyon örülök, hogy megosztottad a receptet, köszönöm. Edit.

Törölt felhasználó

Köszönöm! Végre sikerült jó palacsintát készítenem a "kis"lányomnak!

Hozzávalók

A palacsinta tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek