r
Nosalty Logó

Pain perdu, azaz az "elveszett kenyér"

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pain perdu, azaz az  "elveszett kenyér"
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 841 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1684 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 293 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1272.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    560 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.3 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 841 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.2 g

Zsír

  • Összesen
    88.5 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    296 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2544.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    516 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    572 mg
  • Nátrium
    1119 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182.6 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    421 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    362 micro
Összesen 1684 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    442.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 293 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojást felverjük a cukorral, a vaníliáscukorral, a tejjel, és fahéjjal ízesítjük (tetszés szerinti mennyiséggel).
  2. Két szelet toastkenyeret megmártunk a tojásos masszában.
  3. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, belehelyezzük az egyik szelet kenyeret, majd ráhelyezünk 8 kocka csokit, és befedjük a másik szelettel. Ha az egyik oldala megsült egy spatula segítségével megfordítjuk, és a másik felét is szép aranybarnára sütjük.
  4. Ugyanígy járunk el a másik két szelet kenyérrel is.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 710
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 46
  • Össznézettség: 82264
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 06.

Ajánló

Optimális esetben csoki helyett használhatunk nutellát, esetleg kevés aszaltgyümölccsel, friss almakockákkal, darabos gyümölcslekvárral is "tölthetjük" a pain perdu-ket. Az igazi ínyencek mézet, juharszirupot is csorgathatnak a tetejére. Én bagettból szoktam készíteni. A bagettet felvágom ujjnyi karikákra, az egyszerűség kedvéért (bár inkább -  szégyenszemre - a lustaság miatt), nem ragasztom össze a szeleteket, csak belemártogatom a tojásos masszába, majd a forró vajba, és a tetejüket kenem, szóróm mindenféle finomsággal. Nagyon mulatságosak a kis kenyérkörök a tányérokon, mert általában sokféle dolgot használok, és a reggelizőasztal kész szín-és ízkavalkád :-). Mint ahogyan a képen is látszik, most a "hagyományt" követtem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy tipikus francia reggeli. Régen a szegények eledele volt, hiszen olcsó alapanyagokból készült, ám mégis egyfajta finomságot kölcsönzött az egyszerű kenyérnek. Persze a francia szakácsok is "lecsaptak" erre az eledelre, mindenféle ízharmoniát kombinálva. Így lett szinte az összes francia étterem étlapján felfedezhető különleges desszert a szegények süteményéből. Normandiában, Bretagne vidékén almalekvárral készítik, sőt még almaborral (le cidre) is meglocsolják a kész kenyérsütiket. Egyébként nagyon találónak tartom a bundáskenyér francia elnevezését, hiszen tényleg olyan kenyeret használunk általában bundás kenyérnek, amit másra nem nagyon, hiszen régebbi és száraz, azaz "elveszett", "elvesztett".  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Rájöttem, mi a nagymamák kelt tésztájának titka: Így lesz a...

Amikor én buktát sütök, az sosem lesz ugyanolyan, mint a nagymamámé – még akkor sem, ha végigtelefonáljuk az egész folyamatot. Miért lehet ez, és van-e remény azok számára, akik szeretnének ugyanolyan kelt tésztát készíteni, mint amit a dédijüknél, mamájuknál kóstoltak? Ezekre a kérdésekre kerestem a választ…azt azonban nem ígérem, hogy meg is találtam.

Lakos Benedek

További cikkek