adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
876
Kalória
22.2g
Fehérje
86.4g
Szénhidrát
51.4g
Zsír
62.9g
Víz
248.8g
Koleszterin
10g
Élelmi rost
52.8g
Cukor
- 10% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 23% Zsír
A mákos gubához
Összesen
876
kcal
- 10% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 23% Zsír
A mákos gubához
Összesen
876
kcal
- 10% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.2 g
Zsír
-
Összesen 51.4 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 249 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1857.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 840 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 175 mg
-
Foszfor 542 mg
-
Nátrium 249 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrát
-
Összesen 86.4 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 10 mg
Víz
-
Összesen 62.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 251 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 115 micro
-
Kolin: 167 mg
-
Retinol - A vitamin: 248 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 261 micro
Összesen
876
kcal
- 10% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.2 g
Zsír
-
Összesen 51.4 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 249 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1857.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 840 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 175 mg
-
Foszfor 542 mg
-
Nátrium 249 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrát
-
Összesen 86.4 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 10 mg
Víz
-
Összesen 62.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 251 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 115 micro
-
Kolin: 167 mg
-
Retinol - A vitamin: 248 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 261 micro
Összesen
876
kcal
- 10% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 15.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 571.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 259 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 167 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 26.6 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 19.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
269
kcal
Elkészítés
A mákos gubához
- A tejet simára keverjük a tojással, majd alaposan megmártjuk benne a kalácsszeletet, míg az teljesen meg nem szívja magát folyadékkal.
- Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd mindkét oldalán aranybarnára sütjük benne a kalácsot. Ekkor a felső oldalára mézet csorgatunk és mákot szórunk, majd átfordítjuk és közepes lángon egy percig pirítjuk. A még csupaszon maradt oldalát is mézezzük-mákozzuk, majd átfordítjuk a kalácsot és további egy percig pirítjuk. Ha még nem kellően karamellizált, csorgassunk rá több mézet és pirítsunk rá mindkét oldalán további fél percig.
- Azon melegében, hígra főzött pudinggal vagy házi vaníliasodóval, reszelt citromhéjjal, esetleg friss bogyós gyümölcsökkel tálaljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 5 p
- Főzés ideje: 10 p
Mákos gubát készíteni nem nagy flanc, egyfős mennyiség miatt azért általában mégsem állunk neki. Most már azonban erre is létezik megoldás: az alábbi recept a klasszikus amerikai édes bundás kenyeret ötvözi szeretett magyar desszertünkkel, a végeredmény pedig egész egyszerűen lehengerlő.