r
Nosalty Logó

Padlizsánkrém fokhagymásan

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Padlizsánkrém fokhagymásan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 189 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 752 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 64 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    246 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 189 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    48.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    660 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.3 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    983.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    365 micro
Összesen 752 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    55.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 64 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánnak levágjuk a szárát és a végét, megmossuk.
  2. Egy alufólián betesszük a sütőbe és 200 fokon addig sütjük, míg teljesen meg nem puhul. Egy villával megnyomkodjuk és ha teljesen behorpad, összeesik, akkor jó. Kb. 25-30 perc.
  3. Megvárjuk míg langyosra hűl, kézzel lenyúzzuk a héját és egy szűrőben lecsepegtetjük, kicsit rá is segítünk egy villával. Kinyomjuk a levét, amennyi viszonylag könnyen kijön.
  4. Aprítógépbe tesszük és a felkockázott hagymával, kinyomott fokhagymával pürésítjük.
  5. Hozzáadjuk az ecetet vagy citromlevet, mustárt és legnagyobb fokozaton hagyva az aprítót hajszálvékony sugárban hozzácsurgatjuk az olajat. Akkor jó, ha majonéz sűrűségű lesz.
  6. Beletesszük a cukrot, sót, borsot.
  7. Jól lehűtjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 310
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 145
  • Össznézettség: 206816
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 09.

Ajánló

Pirítósra kenve vagy nachossal, sós keksszel mártogatósnak.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyósomtól származik a recept. Hűtőben sokáig eláll. Színház vagy randevú előtt ne fogyasszuk, mert elég fokhagymás.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így fagyaszd le az aprósütit, ha már nem tudod, mit...

Ebben az időszakban majd mindenki buzgón gyártja a házi aprósütit, így megeshet, hogy kissé elszámoljuk magunkat és nyakunkon marad a sütemény, mert már a szomszédnak is elege van belőle. Ilyenkor nehogy a kukába dobjuk munkánk gyümölcsét, hanem tegyük el ínségesebb időkre, jól jön az még! Mai Napi tippünk ebben segít!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...