Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pácolt sült csirke

Pácolt sült csirke
Pácolt sült csirke
45 perc / előkészület: 5 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerűen csak szeretem. Citromos salátával isteni.

hozzávalók / 2 adag

A csirkéhez

A páchoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkét megmossuk, leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk, és a vajon, lefedve fóliával fél órát pároljuk a sütőben 160 fokon, hőlégkeverésen (simán: 180 fok).
  2. Ha a csirke megpuhult, kitakarjuk, meglocsoljuk a páccal, és mindkét oldalát pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 28x22 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 744
elküldve: 2
receptkönyvben: 168
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: ausztrál
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült csirke édes pácban, egész csirke grillezve, édesen pácolt csirke

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Filamér
Filamér Fri, 2013-10-18 18:36

Éppen nincs itthon pálmacukor.... (igaz, még sose nem is volt :-) helyettesíthető normál cukorral, esetleg kicsit több mézzel?

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2013-10-18 20:11

Szerintem inkább mézzel. Én is csak azért használtam palmacukrot; mert valaha vettem 40 dkg öt. Üdv: Évi néni

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2012-07-11 13:20

Szerencsére valami csak rémlett, mert a kategória megjelenésben sült csirkét írtam. Köszönöm a figyelmem felkeltését. Mégegyszer maradok tisztelettel és hálás szívvel: Vass Éva

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2012-07-11 13:16

Semmitől, ezer bocs, sima sült csirke. Igazából grillbe akartam dugni, és akkor az lett volna, de a tepsiben végezte, így csak bután neveztem el. Mégegyszer elnézést!!!!!!! Üdv: Vass Éva

761
csirke 70 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 2 ek
pálmacukor 40 g
narancslé 100 ml
méz 1 ek
szegfűszeg 0.5 kávéskanál
dijoni mustár 1 ek
gyömbér 1 tk
fokhagyma 2 gerezd