Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pácolt magyaros sült csirkecomb

Pácolt magyaros sült csirkecomb
Pácolt magyaros sült csirkecomb
95 perc / előkészület: 25 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon ritkán használok bolti fűszerkeveréket. Most a hagyományos sült csirkét cseréltem le egy kis magyaros pácban sült társára.
Kellemesen, nem túl intenzíven fűszeres csirke lett belőle, ami az egész családnak ízlett.

A fokhagymakrém receptjét, ahogy én készítem, a blogomon találjátok.

hozzávalók / 3 adag

Húshoz

Páchoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a pácot készítjük el. Egy tálba (amibe majd beleférnek a husik) öntjük az olajat, a paradicsomlevet. Beleszórjuk a sót, borsot, pirospaprikát, beletesszük a fokhagymakrémet (vagy belezúzzuk a megtisztított fokhagymát). Ezt jól összekeverjük.

  2. A combokat megtisztítjuk, hagyhatjuk egészben, de én jobban szeretem elválasztani a hosszú részét a rövidtől.

  3. Megforgatjuk a pácban, és lefedve hagyjuk benne pár órát pihenni. Még jobb, ha egy egész éjjel pácolódik.

  4. Egy tepsibe fektetjük a husikat, rálocsoljuk a páclevet, felöntjük kb. 1 dl vízzel.

  5. Előmelegített sütőben alufóliával lefedve 200 fokon hőlégkeveréssel puhítjuk, majd a fedőt levéve még további 30 percet pirítjuk. (Én nem szeretem, ha kiszáradva pirul a husi, ezért pár alkalommal meglocsoltam a levével.)

  6. Melegen, sós vízben főtt krumplival kínáljuk, amit megöntözhetünk a megsült husi szaftjával.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x33 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 36
össznézettség: 72 519
elküldve: 11
receptkönyvben: 620
elkészítve: 38/41
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült csirke magyaros pácban, paradicsomos sült csirkecomb, sült csirkecomb

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bödösbanya
Bödösbanya Wed, 2018-09-12 20:00

Megcsináltam, most eszem. Ez valami mennyei! Ez a bizonyítéka annak, hogy lehet az egyszerű is nagyszerű! Gyors, valóban egyszerű, kezdők is bátran megcsinálhatják, és nagyon finom! És még pénztárca barát is! Érdemes kipróbálni :))

veronika77
veronika77 Sat, 2017-04-29 13:59

Egyszerű és nagyon finom! Köszönöm a receptet! Csak ajánlani tudom!

veronika77
veronika77 Sat, 2017-04-29 13:57

Nagyon egyszerű és tényleg nagyon finom! Megfogadtam a tanácsot és még előző este bepácoltam! Isteni lett! Köszönöm a receptet :)

randrea
Andrea / randrea Sun, 2016-05-15 10:13

Nagyon finom étel! Már többször is elkészítettem, egyik kedvenc ételünk. Köszönöm a receptet! :-)

cacica
cacica Fri, 2015-11-06 23:00

Sziasztok. Azt szeretném kérdezni tőletek,hogy a bőrével vagy nélküle csináltátok? mert nekem most bőr nélküli van. Előre is köszönöm a választ.

mesike
mesike Thu, 2014-07-03 08:59

Valóban nagyon finom lett a husi és elkészíteni is nagyon egyszerű. Köszönöm a jó ötletet a paradicsommal. :-)

zsennye
zsennye Sat, 2014-01-11 22:34

Köszönöm a receptet, még sosem sikerült ilyen finomra az általam sütött csirkecomb! Mindig a fűszerek mennyiségével vagyok bajban, így örültem az itt pontosan megadott mennyiségeknek és a házi fűszerkeveréknek.

532
csirkecomb 3 db
napraforgó olaj 1 dl
paradicsomlé 0.5 dl
1 kávéskanál
bors 1 kávéskanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
fokhagymakrém 1 kávéskanál