r
Nosalty Logó

Pácolt magyaros sült csirkecomb

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Pácolt magyaros sült csirkecomb
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Húshoz

Páchoz

Összesen 532 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Húshoz

Páchoz

Összesen 1598 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Húshoz

Páchoz

Összesen 179 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    49.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    899 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    628 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1506 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 532 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    64.3 g

Zsír

  • Összesen
    147.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2697.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    614 mg
  • Nátrium
    1883 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    309.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4519 micro
  • Lut-zea
    385 micro
Összesen 1598 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    507 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 179 Kcal

Hozzávalók

Húshoz

Páchoz

Elkészítés

Húshoz

  1. Először a pácot készítjük el. Egy tálba (amibe majd beleférnek a husik) öntjük az olajat, a paradicsomlevet. Beleszórjuk a sót, borsot, pirospaprikát, beletesszük a fokhagymakrémet (vagy belezúzzuk a megtisztított fokhagymát). Ezt jól összekeverjük.
  2. A combokat megtisztítjuk, hagyhatjuk egészben, de én jobban szeretem elválasztani a hosszú részét a rövidtől.
  3. Megforgatjuk a pácban, és lefedve hagyjuk benne pár órát pihenni. Még jobb, ha egy egész éjjel pácolódik.
  4. Egy tepsibe fektetjük a husikat, rálocsoljuk a páclevet, felöntjük kb. 1 dl vízzel.
  5. Előmelegített sütőben alufóliával lefedve 200 fokon hőlégkeveréssel puhítjuk, majd a fedőt levéve még további 30 percet pirítjuk. (Én nem szeretem, ha kiszáradva pirul a husi, ezért pár alkalommal meglocsoltam a levével.)
  6. Melegen, sós vízben főtt krumplival kínáljuk, amit megöntözhetünk a megsült husi szaftjával.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x33
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 20
  • 7 napos nézettség: 194
  • Össznézettség: 94754
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 13.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Pácolt magyaros sült csirkecomb
Andi80_ 380 recept

Nagyon ritkán használok bolti fűszerkeveréket. Most a hagyományos sült csirkét cseréltem le egy kis magyaros pácban sült társára. Kellemesen, nem túl intenzíven fűszeres csirke lett belőle, ami az egész családnak ízlett. A fokhagymakrém receptjét, ahogy én készítem, a blogomon találjátok.

Hozzászólások (7)

Törölt felhasználó

Köszönöm a receptet, még sosem sikerült ilyen finomra az általam sütött csirkecomb! Mindig a f?szerek mennyiségével vagyok bajban, így örültem az itt pontosan megadott mennyiségeknek és a házi f?szerkeveréknek.

Andi80_

Nagyon szívesen, kedves egészségetekre :-)

Törölt felhasználó

Valóban nagyon finom lett a husi és elkészíteni is nagyon egyszer?. Köszönöm a jó ötletet a paradicsommal. :-)

Andi80_

Örülök, hogy elkészítetted, kedves egészségetekre :-)

cacica

Sziasztok. Azt szeretném kérdezni t?letek,hogy a b?rével vagy nélküle csináltátok? mert nekem most b?r nélküli van. El?re is köszönöm a választ.

Andi80_

Én b?rével együtt sütöttem.

Andrea

Nagyon finom étel! Már többször is elkészítettem, egyik kedvenc ételünk. Köszönöm a receptet! :-)

veronika77

Nagyon egyszer? és tényleg nagyon finom! Megfogadtam a tanácsot és még el?z? este bepácoltam! Isteni lett! Köszönöm a receptet :)

veronika77

Egyszer? és nagyon finom! Köszönöm a receptet! Csak ajánlani tudom!

Bödösbanya

Megcsináltam, most eszem. Ez valami mennyei! Ez a bizonyítéka annak, hogy lehet az egyszer? is nagyszer?! Gyors, valóban egyszer?, kezd?k is bátran megcsinálhatják, és nagyon finom! És még pénztárca barát is! Érdemes kipróbálni :))

Hozzávalók

Húshoz

Páchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek