r
Nosalty Logó

Őszibarackos torta Éva konyhájából

Éva házias konyhája
Őszibarackos torta Éva konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

501
Kalória
14.6g
Fehérje
71.9g
Szénhidrát
18.4g
Zsír
253.1g
Víz
194.9g
Koleszterin
3.1g
Élelmi rost
45.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 501 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 2503 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 134 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    493.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    71.9 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    253.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    264 micro
  • β-crypt
    102 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    334 micro
Összesen 501 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.9 g

Zsír

  • Összesen
    91.8 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    975 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2469.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    625 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1062 mg
  • Nátrium
    474 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    359.3 g
  • Cukor
    228 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1265.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1052 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    702 mg
  • Retinol - A vitamin:
    925 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1318 micro
  • β-crypt
    509 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1669 micro
Összesen 2503 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 134 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. Ehhez a recepthez 5 db desszertgyűrű szükséges, ca. 8 cm átmérőjű és ca. 5 cm magas. A tojásokat különválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá fölverjük. Hozzáadjuk a sárgáját, amivel jól összekeverjük, majd a lisztet és a sütőport is hozzákeverjük.
  2. Egy sütőpapírral kibélelt gáztepsibe öntjük, majd elsimítjuk. Így egy vékony tésztaréteget kapunk. Megsütjük 200 fokon ca. 12 percig.
  3. Mikor kihűlt a tészta, akkor leválasztjuk a sütőpapírt róla, és desszertgyűrű segítségével 10 kört kiszaggatunk.
  4. 4 lapzselatint hideg vízben áztatunk. A tejszínt habosra fölverjük, 4 evőkanál porcukrot, joghurtot és egy fél citrom lereszelt héját hozzákeverjük.
  5. A zselatint kinyomkodjuk, és egy kisebb edényben, lassú tűzön fölmelegítjük addig, amíg olvadni kezd. Egy evőkanál krémmel összekeverjük, és hozzáadjuk a többi krémhez, jól összekeverjük vele. Majd 3 db őszibarackot kis darabokra összevágunk, és a krémbe keverjük.
  6. 3 zselatinlapot megáztatunk ismét hideg vízben. A maradék 3 őszibarackot pürésítjük, majd a zselatinlapokat kinyomkodjuk, és lassú tűzön fölolvasztjuk, összekeverjük az őszibarackpürével.
  7. Összeállítjuk a tortácskákat.
  8. A kiszaggatott tortalapot a desszertgyűrűkbe helyezzük, majd a krém következik, és kiszaggatott tortalappal befedjük. Egy kevés krémmel még megkenjük a második tortalapot, és az őszibarackpürével befejezzük. Ezt négyszer megismételjük.
  9. Hideg helyen 1-2 órát hűtjük. Egy késsel körbevágjuk és kis nyomással a gyűrűkből kinyomjuk. Kellemes sütögetést kívánok!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 12 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

 Finom, ízletes süti.Ünnepi alkalmakra szoktam elkésziteni. kevés krém nekem szokott maradni de a kiszaggatott  tésztának a maradékára ráteszem, és szivesen megeszi a család.Ha változatosan szeretnénk elkésziteni pl. mango, málna  gyümölccsel is  finom.

Nosalty stories

További receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Lakos Benedek

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek