Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszibarackdzsem Andi konyhájából

Őszibarackdzsem Andi konyhájából
Őszibarackdzsem Andi konyhájából
150 perc / előkészület: 120 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A barackot Anyukáméktól kaptuk és elég sok volt, ezért lett belőle dzsem.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Sütikbe, linzerbe nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A barackokat megmossuk, héját levágjuk, a magokat eltávolítjuk és a húsát nagyobb darabokra vagdaljuk. Ha gyümölcsdarabosat szeretnénk, kézzel összenyomkodjuk. Ha pépesebb dzsemet akarunk, ledaráljuk vagy turmixoljuk.
  2. A gyümölcsöt odatesszük főni, ha felfő, még kb. 10 percig kavargatva hagyjuk rotyogni.
  3. Hozzákeverjük a cukrot, a dzsemfixet, majd ha ismét felfő, 3 perc forrás után elzárjuk.
  4. Belekeverjük a tartósítószert.
  5. Előre kimosott, lecsöpögtetett üvegekbe töltjük. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
  6. Másnap tehetjük a helyére.


 

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 850
elküldve: 3
receptkönyvben: 103
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: nyár
vegetáriánus: vegán
kalória: átlagos
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

őszibarackdzsem, dzsem őszibarackból, barackdzsem

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

565
őszibarack 7 kg
dzsemfix 4 csomag
cukor 1 kg
nátrium-benzoát 2 kk