Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Körtedarabos dzsem

Körtedarabos dzsem
Körtedarabos dzsem
150 perc / előkészület: 30 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt egy kis körténk és almánk itthon, hogy ne menjenek kárba, barackdzsem mellett csináltunk egy kis vegyes dzsemet is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyümölcsöket meghámozzuk, és felvágjuk (a barackokat csak félbe, a többit apróbbra).
  2. Az almadarabokat egy botmixerrel összeturmixoljuk.
  3. Egy nagy széles szájú edényben feltesszük a gáztűzhelyre a gyümölcsöket.
  4. Hozzáadjuk a cukrot és a citromlevet.
  5. Lassú tűzön főzzük.
  6. Szaliciles vízzel kimosott borkánokba tesszük, mindegyik borkán tetejére két celofán közé késhegyni szalicilt teszünk.
  7. Egy napra száraz dunsztban hagyjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 965
elküldve: 1
receptkönyvben: 50
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

timi sz

Mióta szakács: 2011.01.05.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert

egyéb elnevezések

barackos-körtés lekvár, körtés sárgabarack-lekvár

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1085
sárgabarack 1 kg
alma 1 kg
körte 1 kg
cukor 75 dkg
citromlé 1 citromból nyert
szalicil 1 késhegynyi