Nosalty Logó

Cukormentes őszibarackdzsem

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zoli
Cukormentes őszibarackdzsem
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 456 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 5469 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 132 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.8 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    389 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 456 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3486.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    576 mg
  • Nátrium
    2460 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1341.3 g
  • Cukor
    1235 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    2559.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    461 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    190 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4666 micro
  • β-crypt
    1930 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2621 micro
Összesen 5469 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    84.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 132 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 2 literes fazékban vizet teszünk fel forrni.
  2. A barackokat megmossuk és a forró vízbe tesszük. Természetesen nem egyszerre az összeset, csak amennyi kényelmesen belefér. Addig maradnak a vízben, ameddig az újra nem kezd forrni.
  3. Jeges vízbe szedjük és lehűtjük a barackokat. A hősokk hatására sokkal könnyebb lesz meghámozni.
  4. Meghámozzuk, kimagozzuk, felszeleteljük a barackokat és citromsavas vízbe tesszük, hogy ne barnuljanak meg.
  5. Amikor az összessel készen vagyunk, akkora lábasba rakjuk, amelyikben elfér az összes. Alacsonyabb hőfokon (nálunk a gázon ez közepes láng) kevergetés közben egyet rottyantunk rajta.
  6. Leturmixoljuk az egészet és visszatesszük főzni. Belekeverjük a diabetikus befőzőcukrot és a dzsemfixet. Amikor felforrt, dermedéspróbát végzünk. Amennyiben megfelelően dermed, sterilizált üvegekbe szedjük, és mindegyik tetejére egy késhegynyi nátrium-benzoátot teszünk.
  7. Lezárjuk az üvegeket, és száraz dunsztban tartjuk legalább két napig.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7938
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 24.

Ajánló

Mindenkinek, aki ilyen, vagy olyan okok miatt szeret cukor nélkül befőzni.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A baráti körben van őszibarack termelő, és tőle kaptunk egy ládányi gyümölcsöt. Virágzás után nem gyérítette a megkötött kis terméskéket, ezért rengeteg termett neki. A szárazság miatt azonban nem nőttek nagyra, mint rendesen, viszont nagyon finomak, zamatosak lettek. A termés Bacsó Péter "A tanú" - című filmjében szereplő "Magyar narancs" leírásához hasonlított, azzal a különbséggel, hogy nem savanyúak, hanem édesek voltak. Bástya elvtárs többi szövege stimmelt. Kicsik voltak, de a mienk. Apróságuk miatt szóba sem jöhetett, hogy befőttet készítünk belőlük, ezért maradt a dzsemforma.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.