Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancs szelet

Narancs szelet
Narancs szelet
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (55)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet anyósomtól kaptam. Nagyon szép, mutatós, és persze finom vendégváró sütemény.

hozzávalók / 4 adag

A rózsaszín tésztához

A sárga piskótához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A rózsaszín tészta készítése:


  1. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, fokozatosan beleadagolva a cukrot, a tojások sárgáját, majd végül a pudingporral elkevert sütőport.
  2. Közepesen meleg (kb 180 fokos) sütőben, vajazott-lisztezett őzgerinc formában kisütjük.

A sárga piskóta készítése:

  1. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, fokozatosan adagoljuk bele a cukrot, a tojást, a lisztet és a sütőport.
  2. Sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsiben, közepes lángon kisütjük.

A krém készítése:

  1. A pudingporból 3 dl tejjel sűrű pépet főzünk.
  2. Ha kihűlt, a margarint ízlés szerinti mennyiségű cukorral habosra keverjük, és a pudingos péphez vegyítjük.

Összeállítás:


  1. A rózsaszín piskótát hosszanti irányban 4 részre vágjuk, megtöltjük a krémmel, majd összeillesztjük. Tetejét is bekenjük a krémmel.
  2. Erre borítjuk a sárga piskótát, amit méretre vágunk, hogy szépen illeszkedjen az őzgerinc formához. Így lesz narancs-szelet alakú a sütink.


statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 81 599
elküldve: 42
receptkönyvben: 1 238
elkészítve: 28/49
Facebookon megjelent: -

szakács

Panini

Mióta szakács: 2009.09.26.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

Hozzászólások (55)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

iliameli
Panini / iliameli Mon, 2013-09-30 12:43

Niko80!

Örülök, hogy tetszik és sikerült elkészíteni! További jó sütést kívánok!

Panini

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2013-09-22 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.09.21. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

iliameli
Panini / iliameli Sun, 2013-09-22 07:47

Kedves NoSalty!

Nagyon örülök, és megtiszteltetés számomra! Köszönöm! Panini

Zsokic
Zsokic Sat, 2013-09-21 15:37

Kedves Panini Nagyon otletes a suti es gondolom nagyon finom is.Ezt muszaj elkeszitenem!!!! Tovabbi sok sikert!!!!

iliameli
Panini / iliameli Sun, 2013-09-22 07:49

Kedves Zokic!

Örülök, hogy tetszik! Nagyon jó sütést kívánok hozzá! Ha bármi kérdésed adódik, szívesen válaszolok! És írd meg, hogy sikerült.
Üdvözlettel: Panini

Fahééj
Fahééj Sat, 2013-09-21 09:14

Kedves Panini!
Nagyon tetszik a recepted! Megszeretném kérdezni, hogy a közepes méretű tepsi, az hányszor-hányast jelent?:)
Előre is köszönöm válaszod!
Berni

iliameli
Panini / iliameli Sun, 2013-09-22 07:53

Kedves Fahééj!

Én egy 27 x 34-es méretű tepsiben csináltam. A tepsi belső felületét mértem meg. De szerintem a tepsi mérete nem annyira lényeges; körülbelül legyen ekkora. Gáztepsiben is készítettem már, csak akkor nem simítottam annyira a tésztát a tepsi széleihez.
Nagyon jó sütögetést kívánok Neked!

Üdvözlettel: Panini

Zsocica
Zsocica Tue, 2012-11-20 12:13

Szia Panini. Csak annyit kérdeznék, hogy keverős vagy főzős pudingot kell hozzá használni. Nagyim csinált mindig ilyet, csak sajna ő már nincs velünk. Köszönöm előre is a segítségedet.
Üdv: Zsófi

Zsocica
Zsocica Tue, 2012-11-20 13:08

Köszönöm a gyors válaszodat. Remélem nekem is sikerül megcsinálni és fincsi is lesz. Majd megírom.

Jazmin2009
Jazmin2009 Mon, 2012-04-09 18:51

Elkészítettem... de sajnos nekem is hússzínű lett, én eper ízű pudingporból készítettem el a közepét. Ráadásul bodag lett fele... pedig nagyon szép piskótákat tudok készíteni. A krém sem látszódott benne olyan szépen mint a fenti képen. Ennek ellenére nagyon nagy sikere lett!

.Thia.
.Thia. Fri, 2011-05-13 17:35

Szia Panini!
Nagyon megtetszett a süti, ma megsütöttem, de nem lett ilyen szép rózsaszín.
Te milyen pudingport használsz?
Én puncs ízű Dr.Oetkert használtam, de inkább hússzínű.
Kicsit illúzió romboló, bár ennek ellenére finom.
Mi a titka ennek a szép színnek?
Üdv Thia

iliameli
Panini / iliameli Sat, 2011-05-14 06:11

Szia Thia!

Ha jól emlékszem, én is Dr. Oetker puncs pudingport használtam. Fogalmam sincs, miért lett hússzínű a Tiéd. Nagyon sajnálom! Azért örülök, hogy ízlett a süti.
Üdv. Panini

MARCSIKA31
MARCSIKA31 Mon, 2010-12-27 00:35

Elkészítettem !!! Nagyon finom, és valóban mutatós ! Én a krémbe reszeltem egy kevés narancshéjat is !

kerzsike
kerzsike Sat, 2010-12-25 19:05

Karácsonyra én is elkészítettem. Nagyon finom és mutatós sütemény. Ízlett a családomnak, vendégeimnek.

MARCSIKA31
MARCSIKA31 Fri, 2010-12-17 21:33

Köszönöm szépen !Holnap elkészítem ! Remélem, sikerülni fog ! Üdv ! Marcsi

iliameli
Panini / iliameli Fri, 2010-12-17 20:53

Kedves Marcsi!

Én egy 33x11 cm-es őzgerinc formában sütöttem, ami félkör alakú.

Üdv: Panini

MARCSIKA31
MARCSIKA31 Thu, 2010-12-16 21:44

Kedves Panini !
A sütid egyszerűen gyönyörű ! Egyetlen kérdésem lenne csupán. Az őzgerinc formából kétféle változat kapható . Van kisebb, ami kicsit szögletesebb , és van egy nagyobb változat, ami szinte félkör alakú . Ez a tésztamennyiség melyik formához való ? Üdvözlettel: Marcsi

szeri
szeri Sun, 2010-10-17 08:01

tegnap elkészitettem,igaz hogy nemsikerült olyan tökéletesre összeraknom a rozsaszin tésztát de a családomat megleptem vele ,mivel nemigen csinálok sütiket köszönöm a receptet

iliameli
Panini / iliameli Tue, 2010-07-06 17:01

Szia Éva-Anyóca!

Örülök, hogy elnyerte tetszésed. További jó sütögetést kívánok! Panini

davila
davila Mon, 2010-04-19 21:42

Szia Panini!

Szted ha fél napig hűtőben tartom a sütit, meg fogja őrizni zamatát?

iliameli
Panini / iliameli Tue, 2010-04-20 07:35

Kedves davila!

Nyugodtan eltartható fél napig a hűtőben, nem lesz semmi baja! Üdv. Panini

Nagy Zsuzsi
Nagy Zsuzsi Sun, 2010-04-04 11:37

Elkészítettem a családnak nagy sikere volt a rózsaszínbe is kell cukor,könnyen elkészíthető
köszönjük a remek ötletet!

iliameli
Panini / iliameli Mon, 2010-04-05 08:52

Kedves Nagy Zsuzsi!

Örülök, hogy sikeres volt a süti! További jó sütést! Üdv. Panini

drops
drops Fri, 2010-03-26 23:16

Szia ez nagyon mutatós süti, tényleg narancskrémmel kellene megpróbálni. Én még a felső piskótát citromlekvárral kenném meg, mielőtt ráteszem. kisveréb

Katalin asszony
Katalin asszony Thu, 2010-03-25 22:11

Köszönjük szépen ezt a receptet.Egyszerűbb elkészíteni,mint ahogy kinéz.Ez benne a szép:)És persze nagyon finom.

iliameli
Panini / iliameli Sat, 2010-03-27 08:03

Kedves Katalin asszony!

Tényleg nagyon könnyű elkészíteni, és a vendégek mindig meglepődnek, hogy milyen szép és finom sütemény.
Üdv: Panini

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-03-16 21:36

Nagyon finom volt a süti 15.én megcsináltam a családomnak csak legközelebb nekünk dupla adag kell

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-03-04 11:05

Sziasztok!
Én miután összeállítom folpackba tekerem és úgy rakom a hűtőbe. Így tuti egyben marad. Egyébként én már sütőversenyt is nyertem ezzel a sütivel. Puding helyett liszttel készítem és vérnarancs aromával színezem, így nem rózsaszín hanem narancssárga a belseje. Próbáljátok ki így is!

Judit71
Judit71 Fri, 2011-05-13 20:43

Szia Orsy20!
Gondolom a rózsaszín tésztát kérdezed. Mivel 4 tojás kell hozzá, ezért 4 kanál lisztet rakok bele. Aromával szinezem. Azt pontosan nem tudom mennyi, de majd fogod látni, hogy mikor lesz szép sötétnarancssárga. Inkább egy kicsit sötétebb legyen mert sütéskor valamennyit fakul. Sok sikert a sütéshez!

nyughatatlan8
nyughatatlan8 Sat, 2010-02-27 11:36

Szia Panini!Készíteném a nagyon guszta sütit,de nem látom a rózsaszín tészta cukormennyiségét.Az is 4 ek?Üdv.:Éva

iliameli
Panini / iliameli Mon, 2010-03-01 19:07

Szia Éva!

A rózsaszín tésztába is 4 evőkanál cukor kell. Úgy látszik tényleg kimaradt a receptből. Elnézést. Jó sütést kívánok!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-02-19 11:29

Szia Panini!Ez a recept az,amit az egyszerű,de nagyszerű jelzővel szokás illetni!Vagyis szupi,mert bárhol,bármikor sikert arat vele aki elkészíti.És mi nem mellékes,hogy aki nem is nagy sütievő,a piskótás édességet azért az is szereti,és már csak a külleme miatt sem hagyná ki,hogy belekóstoljon.Én legközelebb úgy készítem,hogy tényleg" narancs" legyen,hogy a tetejére a fantás-sütihez alkalmazott puding-zselét fogom tenni.köszönöm a receptet,így tovább! steffi25

bea
bea Fri, 2010-02-12 21:02

Gratulálok!
Én a lányaim farsangjára sütöttem meg ,nagy sikere volt.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2009-09-30 12:09

Szia Panini!

És hogyan áll így össze az egész süti? Nem kell valami formába tenni, esetleg hűtőbe?
Nagyon jól mutat a képen!

iliameli
Panini / iliameli Wed, 2009-09-30 12:16

Szia Adrienn!

Az őzgerinc formában sütöm ki a rózsaszín tésztát, amit aztán hosszában 4 felé vágok, majd összeragasztom a vaníliapudingos krémmel. A sárga piskótát egy normál méretű gáztepsiben sütöm ki, és ráragasztom az őzgerinc alakú rózsaszín résztára, majd méretre vágom, hogy illeszkedjen hozzá. Ha a képet megnézed, látszik is. Üdv. Panini

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2009-09-30 12:26

Szia!

Köszönöm a válaszodat, ki fogom próbálni! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2009-10-04 12:23

Szia!
Már nagyon régóta foglalkoztam a gondolattal, hogy én is megosszam veletek ezt a sütireceptet, hiszen már évek óta én is sütöm, azóta is töretlen a sikere. Hát gyorsabb voltál!!! Én még főzött csokival bolondítom meg, azzal vonom be a tetejét. Üdv: Eri

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Mon, 2009-09-28 18:22

Hát ez nagyon jópofa! Lehet, hogy érdemes lenne valami narancsos krémmel is kipróbálni! :) a lagjobbakat: Mrs Smith

811
tojás 4 db
puncs pudingpor 2 csomag
sütőpor 1 kk
cukor 4 ek
tojás 4 db
cukor 4 ek
finomliszt 4 evőkanál
sütőpor 1 kk
vaníliás pudingpor 1 csomag
tej 3 dl
margarin 20 dkg
cukor 1 ek