r
Nosalty Logó

Őszibarack-lekvár 3. - tökös

csurika
Őszibarack-lekvár 3. - tökös
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1227
Kalória
4.5g
Fehérje
312.4g
Szénhidrát
1.3g
Zsír
502.8g
Víz
-
Koleszterin
7.4g
Élelmi rost
299.4g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1227 kcal
  • 1% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 4906 kcal
  • 1% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 1% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    312.4 g
  • Cukor
    299 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    502.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1120 micro
  • β-crypt
    213 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1009 micro
Összesen 1227 kcal
  • 1% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1489.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    306 mg
  • Foszfor
    529 mg
  • Nátrium
    321 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1249.7 g
  • Cukor
    1197 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    2011.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    412 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    254 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4480 micro
  • β-crypt
    850 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4036 micro
Összesen 4906 kcal
  • 1% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 128 kcal

Elkészítés

  1. A darabolt tököt felöntjük az őszibaracklével és még annyi vízzel, hogy ellepje. Feltesszük főnni, kb. 40 perc.
  2. Közben a barackot is összedaraboljuk.
  3. Mikor megfőtt a tök, leszűrjük, hagyjuk kicsit hűlni, majd az őszibarackkal együtt turmixoljuk.
  4. Lábasba öntjük, rá a cukor, citromsav és a dzsemfix.
  5. Az egészet 10-12 perc alatt összefőzzük. Üvegekbe szedjük, pillanatra felfordítjuk, és már kész is. Mehet a polcra.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p

Fiatal telepítésű gyömölcsfáink vannak,a régiek meg csak annyit teremnek, amit frissen elfogyasztunk. Így befőzni nem igazán tudok". Szükség törvényt bont" elv alapján. Zöldségünk van, befőttet leárazáskor beszereztem. Ilyen lekvár sikeredett! A tök egyáltalán nem érezhető, inkább a barack a dominánsabb. Én ebből már több adagot is készítettem, és volt olyan, amelyikbe 2 db. dzsemfixet tettem, az valóban dzsem lett.

További receptek

Áfonyalekvár

Nyáron érdemes minden kedvenc gyümölcsünkből befőzni pár üveg lekvárt, hogy a szomorkásabb, hidegebb hónapokra is jusson belőlük. Készíthetjük friss és fagyasztott gyümölcsből ...

Rosanics Petra

Körtelekvár

A legzamatosabb körtékből érdemes főzni ezt az ízgazdag lekvárt, ami elsőre ugyan szokványosnak tűnhet, azonban egy aprócska kiegészítőtől a lehető legkülönlegesebb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...